Konferencije Regija

Nastavlja se uspješno poslovanje Eccosa

Hrvatska kompanija Eccos inženjering održala je u 2. decembra tradicionalni Eccos dan. U Hotelu Antunović okupilo se blizu tri stotine klijenata, saradnika i partnera, ali i zaposlenika Eccosa, koji su na taj način obilježili još jednu uspješnu godinu.

Prvi ugovori za sestrinsku firmu

Konferenciju je otvorio direktor Eccosa Krešimir Paić, koji je predstavio najveće realizirane projekte u protekle tri godine te podijelio planove za budućnost. Osim kratke priče o kompaniji i njenom napretku i rastu u odnosu na 2019. godinu, Paić se pohvalio i produženjem ugovora s Evropskom komisijom te prvim ugovorenim poslovima sestrinske firme Deccos, osnovane 2020. godine sa sjedištem u Kölnu.

Eccos trenutno učestvuje u realizaciji najvećih projekata u Hrvatskoj: na opremanju druge cijevi tunela Učka te na rekonstrukcijama dionica željezničke pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac te dionici Križevci – Koprivnica – državna granica. Paić je sve to objedinio u motivacijsku i inspirativnu prezentaciju te se zahvalio svima na uspješnoj saradnji.

Nova platforma za korisničku podršku
U istom inspirativnom tonu nastavio je i Damir Martin, višestruki osvajač olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja. U motivacijskom govoru iznio je svoju životnu priču koju je, uprkos teškim trenucima i preprekama, odlučio uvijek gledati s vedre strane te se svojim pozitivnim stavom, upornošću i vrijednim radom zauvijek upisao u historiju hrvatskog, ali i svjetskog sporta. Dejan Čakija, direktor odjela za istraživanje i razvoj priredio je prezentaciju na temu nove platforme za korisničku podršku koja će uveliko poboljšati saradnju i komunikaciju Eccosa i njegovih klijenata, omogućiti jednostavniji način prijave problema te praćenje stadija obrade prijave, a ujedno i Eccosu omogućiti bolji nadzor kvaliteta usluge.

Integracija Epsimaxa s Axisovim pametnim kamerama

Posljednje predavanje održao je Stjepan Šurmanović iz partnerske kompanije Axis Communications, predstavivši njihova pametna videoanalitička rješenja i pametne videonadzorne kamere koje se svojom Edge tehnologijom odlično nadopunjuju s Eccosovim vlastitim programskim rješenjem za integraciju – Epsimaxom.

Osim predavačkog dijela, okupljeni su imali prilike za neformalna druženja u pauzama između predavanja te na svečanom predprazničnom ručku, a u okviru Eccos dana premijerno je prikazan i promotivni video, koji će uskoro biti objavljen na kanalima te kompanije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *