Sajmovi Svijet

Globalna sigurnosna industrija se okuplja na sajmu Intersec radi dijaloga o predviđanju rizika, bilateralnoj saradnji i tehnologijama nove generacije

Pet ključnih elemenata sajma Intersec su poslovna i perimetarska sigurnost, državna sigurnost, protivpožarna zaštita i spašavanje, zaštita na radu i cyber sigurnost

Intersec prati rast regionalnog tržišta poslovne sigurnosti za koje se prognozira da će do 2026. dostići vrijednost od 84,6 milijardi američkih dolara, uz složenu godišnju stopu rasta od 6,4%.

Stručnjaci iz sigurnosne industrije iz cijelog svijeta okupit će se u Dubaiju u januaru kako bi analizirali strategije i napredne tehnologije koje će obilježiti globalnu sigurnost u budućnosti. Više od 1.000 izlagača iz više od 120 zemalja predstavit će se zajedno na 24. Intersecu, vodećem svjetskom sajmu sigurnosti, zaštite i protivpožarne zaštite. Sajam će se održati u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju između 17. i 19. januara 2023. Izlagači će predstaviti više od 10.000 proizvoda u cijelom sigurnosnom lancu vrijednosti.

Napredne tehnološke inovacije će dominirati u pet ključnih segmenata izložbe, pri čemu je komercijalna i perimetarska sigurnost drugi najveći zastupljeni sektor. Državnu sigurnost podržavaju policija Dubaija i Regulatorna agencija za sigurnosnu industriju (SIRA) i ovaj segment će biti posvećen proizvodima i rješenjima za državnu sigurnost, provedbu zakona, aerodromsku i zračnu sigurnost.

U okviru segmenta protivpožarne zaštite i spašavanja predstavit će se najnovije protivpožarne tehnologije, najbolji međunarodni standardi i prakse, a sve uz podršku Civilne zaštite Dubaija. Zaštita na radu će obuhvatiti okolišnu sigurnost, industrijsku i javnu zaštitu zdravlja i sigurnosti. Na kraju, cyber sigurnost će pokriti cyber rješenja, stručnjake poput državnih lidera, profesionalaca iz javnog i privatnog sektora, eksperata za cyber sigurnost, savjetnika, hakera, timova za podršku, ekonomista i poslovnih korisnika.

„Očekujemo da će do 30.000 profesionalaca za sigurnost, hitne intervencije, zaštitu i cyber sigurnost doći na Intersec 2023. Tamo će tehnološka otkrića biti u centru pažnje i tako privući učesnike visokog profila,“ kaže Alex Nicholl, direktor sajma iz kompanije Messe Frankfurt Middle East. „Stručnjaci iz industrije, insajderi, donosioci odluka, kreatori politika i distributeri zajedno će analizirati strategije i tehnologije koje će upravljati sigurnošću i dobrobiti budućih generacija.”

Sajam se organizira u vrijeme očekivanog rasta sektora. Istraživačka firma 6W Research predviđa da će tržište komercijalne sigurnosti na Bliskom istoku rasti za 16 posto godišnje do 2025. godine i dostići vrijednost od 8,4 milijardi američkih dolara. Istovremeno, sektor zaštite od požara i sigurnosti u ovom regionu će rasti za 7,5 posto godišnje i dostići vrijednost od 16,76 milijardi dolara do 2026.

„Ovaj ogroman potencijal privukao je niz vodećih velikih igrača u industriji, uključujući Honeywell, Bosch, Hochiki, Drager i AXIS Communications,“ dodaje Nicholl.

Konferencijski think tank

Konferencija Intersec 2023 će sa svoja četiri fokusirana segmenta poslužiti kao think tank format za buduće industrijske strategije. Konferencijski sadržaji će obuhvatiti i samit nazvan Intersec Security Leaders’ Summit i namjenske seminare koji se fokusiraju na sigurnost i zaštitu na radu, protivpožarnu zaštitu, spašavanje i suočavanje sa rastućim i sve sofisticiranijim prijetnjama u oblasti cyber sigurnosti.

Ovaj strateški samit na visokom nivou namijenjen je liderima i dionicima unutar industrije. Njih se poziva da zajedno sarađuju, inoviraju i aktivno traže nove tehnologije kako bi zadovoljili potrebe industrije koje se brzo mijenjaju.

Borba protiv cyber kriminala

 Vrijednost tržišta cyber sigurnosti Bliskog istoka i Afrike procijenjuje se na 5,92 milijardi američkih dolara u 2021. godini. Predviđa se da će ona do 2030. godine dostići vrijednost od 19,79 milijardi američkih dolara, uz složenu godišnju stopu rasta od 14,35% u periodu od 2022. do 2030. godine. Intersec Cybersecurity seminari će obuhvatiti najnovije trendove, izazove i studije slučaja u različitim industrijama koje igraju značajnu ulogu u oblikovanju rasta sektora cyber sigurnosti.

„Seminari o cyber sigurnosti poslužit će kao platforma za razmjenu stručnih znanja, najbolje prakse i rješenja. Oni će biti od koristi onima koji sa cyber zaštitom i upravljaju njom. Ključne teme, između ostalog, uključuju otpornost, rizike i tehnologije budućnosti. Ovo je rijetka prilika za igrače u industriji da se povežu s globalno važnim tehničkim direktorima, direktorima informatičke sigurnosti, šefovima odjela za cyber sigurnost i sistem integratorima sa stvarnom kupovnom moći”, kaže Nicholl.

Intersec 2023 ima podršku policije Dubaija, Generalnog direktorata civilne zaštite Dubaija, Regulatorne agencije za sigurnosnu industriju i općine Dubai.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *