Svijet

Tržište protivpožarnih sistema preći će 62 milijarde dolara do 2028.

Prema procjenama Grand View Researcha, globalno tržište detekcije i alarmiranja u slučaju požara dostići će vrijednost 62,02 milijarde dolara do 2028. godine, uz složenu godišnju stopu rasta od 4,1%.

Globalna potražnja za takvim sistemima prešla je vrijednost od 40 milijardi dolara u 2020. i nastavit će rasti. Uz činjenicu da je pandemija stvorila nekoliko unosnih prilika za proizvođače originalne opreme (OEM), povećala se i svijest o sigurnosti i zaštiti imovine u komercijalnom sektoru. Kako se firme vraćaju radu u uredima, potreba za zaštitom objekata od požara potaknut će vlasnike zgrada da zamijene staru opremu i instaliraju nove uređaje. Također je primjetan rast potražnje za protivpožarnim sistemima u stambenim zgradama.

Osim toga, razvoj proizvoda za zaštitu od požara usljed korištenja najnovijih bežičnih tehnologija pomoći će proizvođačima originalne opreme da dostignu konkurente u industriji. Tehnološki razvoj praćen cjenovno isplativim proizvodima i servisom uveliko će pogodovati prodaji. Dobavljači imaju za cilj lansiranje novih proizvoda i povećanje mogućnosti na tržištima u razvoju unapređenjem lokalnih prodajnih mreža i zaključivanjem novih poslova.

Također, rast se očekuje i tamo gdje je infrastruktura sa zastarjelim uređajima za zaštitu od požara. Nove poslovne mogućnosti u narednih sedam godina otvorit će zamjena postojećih uređaja, prvenstveno na sjevernoameričkom i evropskom tržištu, koje je doseglo plafon u smislu rasta.

Ključni igrači koje Grand View Research spominje u izvještaju su: Johnson Controls, Honeywell, Napco, Nittan, Siemens, Halma, United Technologies, Bosch i Eaton.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *