Svijet

Nosive kamere za engleske službe hitne pomoći

Službenici engleske službe hitne pomoći dobit će nosive kamere zbog povećanja broja napada na njih za gotovo trećinu u posljednjih pet godina. BBC News je izvijestio da je prošle godine zabilježeno više od 3.500 takvih napada.

Nacionalna zdravstvena služba očekuje da će do kraja mjeseca opremu na raspolaganje dobiti svih deset fondova hitne pomoći širom zemlje.

Još je 2018. portal Safety and Health Practitioner izvijestio da će za početak 465 sanitetskih vozila i njihovih bolničara dobiti nosive kamere.

Osim njih, policijski službenici u Humberu, čuvari na parkiralištima u Yorkshiru i radnici na reciklaži u Oxfordshireu posljednjih su godina dobili nosive kamere radi veće sigurnosti, a sve je veća potražnja za kamerama za radnike u maloprodaji, posebno nakon povećanja verbalnih i fizičkih napada tokom pandemije koronavirusa.

Ovaj najnoviji potez pozdravilo je osoblje koje je isprobavalo kamere, od kojih su neki na poslu doživjeli nasilje.

Šefica Službe za ljudske resurse Nacionalne zdravstvene službe Engleske Prerana Isaar rekla je za BBC: “Svaki član našeg predanog i marljivog osoblja ima pravo da bude siguran na poslu. Prioritet nam je eliminisati nasilje i zlostavljanje, što nećemo tolerisati.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *