Komunikacije i prijenos Softveri Svijet

Aikom: Snažniji prodor ka turskom tržištu

Zahvaljujući stručnom timu i podršci partnera u Jadranskoj regiji, Bugarskoj i Kataru, Aikom International planira dalje širenje u 2024. godini, s fokusom na obećavajućem tržištu Turske

Piše: Marko Peica

Aikom International, međunarodna poslovna jedinica kompanije Aikom Technology, osnovana 2022. godine, ističe se fokusom na pružanju sveobuhvatnih komunikacijskih rješenja. To obuhvata kreiranje potpuno integriranih ekosistema za upravljanje podacima, glasom i videozapisima, ali i ponudu pojedinačnih proizvoda, uključujući profesionalne radiouređaje, bežične tehnologije, Wi-Fi i mrežna rješenja, sisteme za sigurnost i nadzor te tehnologije čitanja registarskih tablica.

 Iskoristiti sve resurse

Zahvaljujući stručnom timu i podršci partnera u Jadranskoj regiji, Bugarskoj i Kataru, Aikom International planira dalje širenje u 2024. godini, s fokusom na obećavajuće tržište Turske. Time nastavlja težiti rastu i širenju na globalnom tehnološkom tržištu te iskoristiti kolektivno znanje svog stručnog tima i višedecenijske odnose s međunarodnim dobavljačima. Glavni cilj je podizanje vrijednosti visokoprofiliranih brendova unutar vlastitog bogatog portfolija. Aikom International je definirao neke strateške ciljeve s naglaskom na posvećenost zadovoljstvu klijenata. Ključni fokusi su veća fleksibilnost za partnere, efikasno upravljanje obimnim inventarom, redovna isporuka visokokvalitetnih proizvoda, povećanje tima kako bi odgovorili na rastuće potrebe te širenje kroz uspostavu značajnih partnerstava na lokalnom tržištu.

 Koji su idući koraci?

U Aikom Internationalu se ponose snažnim i besprijekornim ekosistemom globalno priznatih brendova. Strateški cilj je pozicionirati se kao središnja tačka za partnere, naročito one koji traže sveobuhvatna rješenja. Pažljivo planirane aktivnosti usmjerene su na jačanje veza s njima, između ostaloga i organiziranjem radionica i posjeta različitim gradovima u regiji, gdje ih Aikomovi predstavnici obavještavaju o najnovijim tehnologijama i daju im uvid u predstojeće industrijske trendove. Ovaj proaktivan pristup osigurava značajnu vrijednost njihovom distributivnom kanalu, omogućavajući im da budu u korak sa tržišnim trendovima i pruže optimalna rješenja svojim klijentima.

Osim toga, značajan inventar proizvoda igra ključnu ulogu u poslovanju, posebno na današnjem dinamičnom tržištu. Aikom održava isporuku značajnih količina proizvoda ključnih brendova kao što su Motorola Solutions, Cambium Networks, Avigilon i drugi. Ti su brendovi integralni dio Aikomovog ekosistema i služe kao snažni saveznici u ostvarenju zadatih ciljeva. U Aikom Internationalu posvećeni su tome da ostanu na čelu industrijskih inovacija, osiguravajući da njihovi partneri imaju alate i znanje koji će im pomoći da se istaknu na konkurentnom tržištu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *