Svijet

Hikvision najavio integraciju platforme Hik-ProConnect i softvera Sentinel

Hikvision, proizvođač rješenja za Internet stvari koji se fokusira na video tehnologiju, najavio je saradnju sa kompanijom Monitor Computer Systems radi integracije Hik-ProConnect platforme sa softverom Sentinel. Ova kombinacija će omogućiti centrima za prijem alarma (ARC) i sistem integratorima da na praktičan način instaliraju i upravljaju Hikvisionovim sigurnosnim uređajima u sistemima Sentinel.

Zahvaljujući integraciji, ovi centri i sistem integratori mogu lako povezati, nadgledati i kontrolirati Hikvision kamere, mrežne videosnimače (NVR) i alarmne centrale u Sentinelu preko Hik-ProConnect platforme koja se nalazi u oblaku (cloud). Više funkcija, poput prikaza uživo, reprodukcije i  obavještavanja o događajima dostupno je za direktno upravljanje preko Sentinela.

Integracija nudi široku podršku za sve proizvode kompatibilne sa Hik-Connect platformom u Sentinelu. Istovremeno, centri za prijem alarma (ARC) i sistem integratori mogu imati potpuno povjerenje u kompatibilnost sa sadašnjim i budućim Hikvisionovim proizvodima u Sentinelu.

Oslanjajući se na sigurnu arhitekturu platformi Hik-ProConnect i Hik-Connect, centri za prijem alarma i sistem integratori moći će izbjeći nepraktična podešavanja mreže, poput složene konfiguracije ili kreiranja VPN tunela. Oni će, istovremeno, izbjeći i izlaganje korisničkih mreža nepotrebnim sigurnosnim rizicima, jer se video i podatkovni promet pokreće interno.

„Oduševljeni smo integracijom Hik-ProConnect platforme sa Sentinelom jer ona pruža jednostavnu i besprijekornu instalaciju i isti takav način rada Hikvisionovih proizvoda u Sentinelu. Prošla su vremena kada ste se morali baviti različitim firmwareima na nivou uređaja, razvojnim SDK alatima i podrškom. Instalaterima i centrima za prijem alarma znatno se olakšava odabir kombinacije za softver Sentinel i platformu Hik-ProConnect “, kaže Sawyer Tao, menadžer tehnoloških partnerstava u kompaniji Hikvision UK.

„Integracijom s Hik-ProConnect platformom nudimo izuzetno široku i dugoročno održivu podršku za Hikvisionove proizvode u jednom paketu. Integracijom će naši korisnici odnosno centri za prijem alarma biti osposobljeni za efikasnije izvođenje instalacija“, dodaje Jason Williams, direktor razvoja u kompaniji Monitor Computer Systems.

Više informacija

Više informacija  o integraciji platforme Hik-ProConnect sa softverom Sentinel potražite ovdje.

O kompaniji Hikvision

Kompanija Hikvision je proizvođač rješenja za Internet stvari koji se fokusira na video tehnologiju. Uz svoju bogatu i kvalificiranu radnu snagu koja radi na istraživanju i razvoju, Hikvision proizvodi širok spektar cjelovitih proizvoda i rješenja za više vertikalnih tržišta. Pored sigurnosne industrije, Hikvision širi poslovanje i na tehnologiju pametnih domova, industrijsku automatizaciju i automobilsku elektroniku kako bi ostvario svoje dugoročne ciljeve. Hikvision proizvodi podržavaju i naprednu poslovnu inteligenciju za krajnje korisnike, što može omogućiti efikasnije poslovanje i veću zaradu. Uz predanost vrhunskoj kvaliteti i sigurnosti svojih proizvoda, Hikvision poziva svoje partnere da iskoriste resurse kompanije u oblasti cyber sigurnosti, uključujući Hikvisionov Centar za cyber sigurnost. Za dodatne informacije posjetite www.hikvision.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *