Svijet Vijesti

FUJIFILM Optical Devices Europe GmbH: Dvogled za stabilno vidno polje i pri visokom uvećanju slike

Kompanija FUJIFILM je na tržište izbacila Fujinon dvogled sa vrhunskim performansama: TECHNO-STABI TS 12×28 posjeduje stabilizator slike koji se može koristiti bez stativa, čak i pri velikom uvećanju slike.

 

Kada se standardni dvogledi drže rukom, čini se kao da udaljeni predmeti trepere i zamagljuju se. Ovo je naročito izraženo kada radite sa velikim uvećanjima slike i u tamnom ambijentu. Stabilizator slike modela TS 12×28 nudi stabilne slike čak i pri uvećanju od 12x. Korekcija vibracija radi precizno uz ugaoni opseg od ± 3°. Ovo omogućava jednostavno posmatranje pokretnih vozila ili brodova.

Osim toga, TS 12×28 posjeduje vanserijski intenzitet svjetlosti koji je odgovoran za veoma oštre slike visokog kontrasta, pogodne za astronomska promatranja. Ovo se postiže višeslojnom optikom i prizmama sa prevlakama za faznu korekciju. Fokus se podešava pomoću centralnog točkića za fokusiranje kojim se može upravljati jednim prstom.

Zahvaljujući svom kompaktnom plastičnom kućištu ojačanom stakloplastikom (fiberglasom), dvogledi su lagani, jednostavni za rukovanje, izdržljivi i vodootporni. Potrošnja energije je toliko niska da jedno punjenje baterije traje i do 12 sati. Režim štednje energije automatski isključuje uređaj nakon 10 minuta. Prema tome, TS 12×28 se preporučuje za vremenski jako duga promatranja.

Oblasti primjene su praktično neograničene i uključuju sport, boravak u prirodi, koncerte ili plovidbu.

Linkovi:

Proizvod:
https://www.fujifilm.eu/eu/products/optical-devices/binoculars/techno-stabi-series#techno-stabi-ts12x28

Tehnički podaci:
https://www.dropbox.com/s/pdcctgx3ljo3msy/TS12x28%20sell%20sheet%201PP_FINAL%201-12-18.pdf

Slike:

Techno-Stabi TS12x28 (white background)
https://www.dropbox.com/s/9cxtse5c9cw5icu/FUJI-224_3QL.png

Techno-Stabi TS12x28 (black background, stylized)
https://www.dropbox.com/s/hhtfqhmjztpcvwu/FUJI-224_Style_2.png

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=yjLw2m8_HAQ

Kontakt:

FUJIFILM Optical Devices Europe GmbH

Fujistraße 1

47533 Kleve

Telefon: +49 2821 / 7115 400

E-mail: bino_eu@fujifilm.com

www.fujifilm.eu/fujinon

O kompaniji FUJIFILM Optical Devices Europe GmbH

FUJIFILM već desetljećima proizvodi višestruko nagrađivane objektive. Ova kompanija razvija i proizvodi inovativna i najsavremenija rješenja za skoro svaku primjenu u industriji zabave, sigurnosnim sistemima i industrijskoj obradi slike.

Dvogledi FUJINON su poznati širom svijeta. Ovi proizvodi su posebno popularni u profesionalnim nautičkim aktivnostima, kao i u scenarijima vezanim za vodene sportove, sigurnosno osoblje i praćenje prirode/neba. Korisnici znaju cijeniti optički kvalitet u kombinaciji sa robusnim, laganim i vodootpornim kućištem. Za posebne potrebe dostupne su i sofisticirane funkcije kao što su noćni vid i elektronska stabilizacija slike.

Kompanija FUJIFILM Optical Devices Europe GmbH u Kleveu je odgovorna za prodaju, pružanje usluga i marketing za profesionalne FUJINON objektive za TV i filmsku produkciju, CCTV i mašinski vid, kao i za FUJINON dvoglede na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *