Svijet

Genetec najbrže rastuća kompanija u kontroli pristupa

Genetec je najbrže rastući dobavljač softvera za kontrolu pristupa na svijetu, navodi se u najnovijem izvještaju kompanije Omdia (Informa) o segmentu kontrole pristupa.

Kompanija se s 8. mjesta u 2017. godini i 6. u 2018. popela na 4. poziciju na ovoj listi, uz stopu rasta gotovo pet puta bržu od tržišne.

“Genetec je bio najbrže rastući dobavljač softvera u Americi u 2019. godini. Ostvario je rast veći od 1% i udio od preko 9%, zadržavši 3. mjesto u ovoj regiji. Uspon kompanije u proteklih nekoliko godina pokazatelj je globalnog trenda koji favorizira dobavljače koji prodaju nezavisna rješenja za kontrolu pristupa i videonadzor. Genetecov softver za kontrolu pristupa Synergis podržava jednostavnu integraciju sa softverom za upravljanje videom i videoanalitikom”, kaže Bryan Montany, analitičar Omdije za tehničku sigurnost.

Preduzeća, državni i obrazovni sektor te agencije za javnu sigurnost sve češće odustaju od vlasnički zaštićenih rješenja u korist rješenja za sigurnu kontrolu pristupa koja su dio jedinstvenih sigurnosnih platformi. To im omogućava donošenje jasnih i pravovremenih odluka na osnovu boljeg razumijevanja sigurnosti i operativnog okruženja. Udovoljavanje ovom zahtjevu omogućilo je Genetecu da ne samo nadmaši stopu rasta na tržištu kontrole pristupa nego i ostane prepoznatljiv kao globalni lider u oblasti softvera za videonadzor, navodi se u drugom Omdijinom istraživanju.

“Iako se veliki dio industrije bavi tradicionalnim potrebama u oblasti kontrole pristupa, Genetec se odlučio na radikalno drugačiji pristup, koji ide dalje od samih vrata”, kaže Léon Langlais, zamjenik direktora proizvodnog inžinjeringa u Genetecu. “Kako se tržište udaljava od zastarjele tehnologije, poslovni klijenti žele ulagati u moderno rješenje otvorene arhitekture za kontrolu pristupa. Ono im omogućava ojačaju sigurnost, ali i dobiju korisne podatke za unapređenje poslovanja.”

Genetec nudi rješenje bazirano na otvorenoj platformi, koje podržava širok raspon uređaja za kontrolu pristupa drugih proizvođača. Security Center Synergis sistem kontrole pristupa omogućava korisnicima da iskoriste svoja ulaganja u postojeću mrežu i sigurnosnu opremu. Istovremeno, nudi fleksibilne mogućnosti instalacije na bazi najnovijih informacijskih tehnologija kako bi se poslovnim korisnicima ponudila fleksibilnost uz optimizaciju potrošnje.

Važno je naglasiti i da Genetec razvija rješenja za kontrolu pristupa koja prevazilaze tradicionalni nivo objekata i vrata. Cilj je omogućiti korisnicima da prošire funkcionalnost svojih sistema za kontrolu pristupa. Prateće inovacije uključuju upravljanje fizičkim identitetom (Genetec Clear ID), kontrolu pristupa za daljinski upravljanu ili udaljenu infrastrukturu i mogućnost iskorištavanja poslovne inteligencije iz kontrole pristupa za poboljšanje svakodnevnog poslovanja i upravljanja objektima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *