Kontrola pristupa

Prelazak na elektronsku kontrolu pristupa nikada nije bio lakši

Vjerovatno ste nekada dobili račun za zamjenu brave u kancelariji i pomislili: „Mora postojati bolji način od ovog“. On stvarno postoji. Kontrola pristupa i digitalni ključevi danas su pristupačniji i isplativiji nego što to možete i zamisliti.

Iako i mehanički ključevi mogu štititi zgradu, njima nedostaje fleksibilnosti da se prilagode promjenjivim sigurnosnim potrebama. Standardne fizičke ključeve je teško pratiti bez sistema za upravljanje ključevima. Osim toga, neke vrste ključeva je vrlo jednostavno izraditi bez dozvole. Kada izgubite ključ, zamjena standardne mehaničke brave ili izrada novog ključa su dugotrajni i često skupi postupci koji vas svaki put koštaju oko 100 € ili više *.

Ipak, alternativa postoji, i to u vidu elektronske kontrola pristupa. Ona na prvi pogled može izgledati nepristupačno, tehnički složeno i potencijalno skupo. To neće biti slučaj ako odaberete pravi sistem bežične kontrole pristupa.

Osnove digitalnog zaključavanja

Prvi korak je akreditiv odnosno digitalni ključ koji korisnici zgrade imaju kod sebe u svakom trenutku. Kao akreditivi mogu poslužiti plastične pametne kartice, privjesci i narukvice, a akreditivi se mogu pohraniti i u zaštićenu aplikaciju na mobilnom telefonu. Najbolji bežični sistemi za kontrolu pristupa omogućuju vam odabir formata koji odgovara vašem biznisu, pa čak i kombinovanje različitih tipova akreditiva u istom objektu.

Kada zamijenite ključeve akreditiva, vi kreirate dodatnu fleksibilnost za svoj sistem sigurnosti. Bitno je napomenuti i da izgubljeni akreditiv možete otkazati običnim klikom. Nikada više nećete morati ponovo izrađivati nove ključeve ili mijenjati brave.

Elektronska kontrola pristupa je izuzetno fleksibilna. Ako određeni uposlenici moraju dobiti pristup cijeloj zgradi, a svi ostali samo glavnim vratima, sistem se može jednostavno programirati za odobravanjem selektivnog pristupa. Osim toga, akreditive i bežične brave na vratima možete programirati i reprogramirati koliko god želite: novi i bivši uposlenici se uključuju u sistem uz minimalan napor.

Ako se desi ono najgore i dođe do neočekivanog incidenta poput neovlaštenog upada ili krađe, sistem kontrole pristupa će vam pomoći da taj problem brzo i efikasno riješite. Budući da svi korisnici nose personalizirane akreditive, sistemski softver će vas obavijestiti gdje se ko kretao i kada. To je dodatna situacija u kojoj vam bežični pristupni sistemi štede vrijeme i novac.

Brza instalacija i aktivacija

Moderan, bežični sistem s digitalnim bravama za vrata, programabilnim podacima i pristupačnim softverom (koji pokreće sve) jednostavan je, pristupačan i brzo se instalira. Dovoljan vam je samo jedan dan da kancelariju srednje veličine prebacite sa mehaničke sigurnosne brave na sistem digitalnih akreditiva. Nema radova na postavljanju kablova ili zahtjevnih prilagodbi vaših postojećih vrata kao ni bučnog i prljavog bušenja.

U kancelarijama i sportskim objektima, školama i studentskim domovima, zajedničkim radnim prostorima i medicinskim ordinacijama širom Evrope bežične brave SMARTair u potpunosti su izmijenile sigurnost na radnom mjestu. SMARTair cilindri na baterije, maske za brave, sigurnosne brave i čitači brzo se postavljaju i sposobni su zaštititi gotovo sva vrata ili pristupne tačke, od sala za sastanke i spremišta do požarnih stepenica i liftova. Za korištenje upravljačkog softvera SMARTair potrebna vam je kratka obuka ili vam ona uopće i ne treba: nakon odlaska instalatera, hardver i softver će biti spremni za rad.

U potrazi za izgubljenim stvarima u prosjeku provedemo šest mjeseci života**. Metalni ključevi ne moraju biti dio toga. Bežična sigurnost pomoću SMARTair tehnologije pretvara naporne i mehaničke poslove u ugodne boravke na radnom mjestu bez ključeva.

Postoji način da dobijete željenu sigurnost bez dodatnog stresa. Saznajte više o tome i preuzmite besplatan dokument o SMARTair tehnologiji na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair-forget-about-keys

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *