Svijet Vijesti

Građani Lokerena sigurniji uz Sonyjeve 4K kamere

Policija u belgijskom gradu Lokerenu sada može pružati efikasnije odgovore na incidente zahvaljujući videonadzornom rješenju nadograđenom sa 120 Sonyjevih sigurnosnih kamera, koje uključuju i robusne SNC-VM772R mini dome kamere.

Lokeren se, kao i svi drugi urbani centri, suočava s kriminalom, vandalizmom i antisocijalnim ponašanjem na ulicama, u javnim objektima i na otvorenim površinama. Općinska policija se sve donedavno pouzdavala u analogne sigurnosne kamere za detekciju i blagovremeno reagovanje na incidente. Međutim, ograničena rezolucija i kvalitet slike tih kamera često je sprečavala procesuiranje pojedinaca budući da nisu mogli biti uspješno identifikovani.

Odgovarajući na zahtjeve građana da se poboljša njihova sigurnost, šefovi policije i gradski političari obećali su nadograditi svoje videonadzorne mogućnosti. Posebno je bila hitna potreba da se poboljša tačnost prepoznavanja sumnjivih osoba uhvaćenih na kamerama – što je po noći ili tokom oblačnog vremena bio još veći izazov.

“Imali smo samo jedan izbor kada smo usporedili kvalitet slike Sonyjevih kamera s drugim poznatim brendovima na tržištu”, tvrdi Emiel De Smet, stručnjak za sigurnost. “One imaju detaljniju i jasniju sliku – a to je ključni faktor u nadzoru.”

Tačnije, SNC-VM772R 4K mini dome kamera ima znatno bolju sliku u uslovima slabog osvjetljenja. Njen veliki Exmor R CMOS senzor omogućava hvatanje veće količine svjetla od običnih senzora. To ovoj kameri omogućava da jasno “vidi” sumnjive aktivnosti u uslovima skoro potpune tame, u kojima manje osjetljive kamere imaju problema.

Ovo kompletno nadzorno rješenje radi na Genetec Security Center platformi, koja upravlja sa 120 planski smještenih Sonyjevih kamera, koje 24 sata dnevno snimaju ulice u gradskom centru, kao i javne objekte poput Lokerenove policijske stanice, biblioteke i gradske vijećnice.

Nove kamere policiji daju jasniju sliku kriminalne aktivnosti na gradskim ulicama, pomažući u identifikaciji sumnjivih osoba čak i po noći te u uslovima slabog osvjetljenja. Otkada su postavljene, gradska policija je uočila smanjenje kriminalnih aktivnosti.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *