Svijet

HID otvorio novi logistički centar u Irskoj

Kompanija HID otvorila je novi logistički centar u Shanonu u Irskoj. Novo postrojenje je drugi najveći logistički centar HID-a, koji podržava 55 zemalja širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA).

Otvaranje je obilježeno zvaničnim presijecanjem vrpce i posjetom lokalnih vlasti i poslovnih lidera, kao i operativnog rukovodstva HID-a. Novi logistički centar od 4.157 m2 dvostruko je veći od prethodnog objekta HID-a i trenutno zapošljava 60 ljudi, što bi se vremenom trebalo povećavati. „Novi logistički centar strateški je važan u održavanju globalnog rasta koji je HID doživio i pokazuje našu posvećenost podsticanju inovacija i dostupnosti proizvoda u cijeloj regiji“, rekao je Josh Freeman, viši potpredsjednik HID-a i šef operacija.

„Čestitam HID-u na otvaranju novog logističkog centra u Shanonu. Od 2006. rast i širenje HID-a ovdje u Irskoj je, zaista, velika uspješna priča, a novi centar će omogućiti još bolju uslugu njihovim evropskim klijentima. Oduševljen sam što je HID odabrao Shannon i regiju Mid-West za ovu novu ekspanziju i pozdravljam sve mogućnosti rasta, posebno u regionalnim područjima. Želim cijelom timu sve najbolje s ovom novom ekspanzijom i nastavak uspjeha“, rekla je državna ministrica za promociju trgovine, digitalne i kompanijske regulative Dara Calleary.

„Želim čestitati HID-u na osnivanju svoje druge lokacije u Irskoj i drugog najvećeg logističkog centra. Želim HID-u i njegovom timu u Shanonu svaki uspjeh s ovom ekspanzijom“, rekao je izvršni direktor IDA Ireland Michael Lohan. Poslujući u Irskoj od 2006. godine, HID je stalno širio svoju proizvodnju, istraživanje i razvoj, korisničku podršku u lancu nabavke, IT, finansije, ljudske resurse i druge poslovne funkcije kako bi podržao rastuću bazu kupaca širom EMEA.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *