Vatrodojava

Advanced štiti fabriku budućnosti

Advanced vatrodojavni sistem instaliran je u novom proizvodnom pogonu proizvođača građevinske opreme Wacker Neuson Group u Srbiji. Projekat je to koji ne samo da odražava kvalitet Advancedovih uređaja već i naglašava posvećenost pružanju inovativnih rješenja koja se ističu u stvarnim scenarijima.

Piše: Vladimir Zrnić, prodajni menadžer za Evropu, Advanced; E-mail: vzrnic@advancedco.com

 Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. nedavno je otvorio novi proizvodni pogon vrijednosti 25 miliona eura. Opremljena najsavremenijom tehnologijom proizvodnje i automatizacije, fabrika proizvodi čelične komponente za bagere, dampere, utovarivače na točkovima i teleskopske utovarivače. Ove komponente se zatim koriste u pogonima kompanije u Austriji i Njemačkoj. Druga faza izgradnje već je u toku. Kada bude okončana, prostor za proizvodnju i smještaj opreme bit će povećan na 50.000 kvadratnih metara, čime će fabrika u Kragujevcu dospjeti među najveće tvornice Grupe na globalnom nivou.

MxPro 5 centrale

Firma TVI d.o.o., Advancedov partner u Srbiji, ugradila je šest moćnih MxPro 5 centrala za zaštitu dvije stotine zaposlenih u fabrici i vrijedne opreme, koja uključuje 40 robota za zavarivanje, potpuno automatizirano skladište i ultramoderan energijski efikasan proces farbanja čeličnih konstrukcija.

Centrale su umrežene s optičkim protivpožarnim detektorima snopa, koji su idealni za zaštitu velikih područja gdje je upotreba tradicionalnih tehnologija detekcije zahtjevna ili skupa za ugradnju. Također su postavljeni aspiracijski detektori dima i specijalni uređaji za detekciju gasa, što je omogućeno zahvaljujući fleksibilnosti koju pruža kompatibilnost MxPro 5 centrale s više protokola.

“MxPro 5 je odabran za ovaj projekat zbog lakoće puštanja u rad, što pojednostavljuje proces instalacije i štedi dragocjeno vrijeme. Štaviše, mogućnosti umrežavanja su izuzetne. Omogućena je besprijekorna integracija i komunikacija između uređaja”, kazao je Radomir Kerkez, inžinjer elektrotehnike u firmi TVI.

Svestranost i vrhunske karakteristike MxPro 5 centrale čine je idealnim izborom za složena proizvodna postrojenja, dok jednostavnost puštanja u rad i robusno umrežavanje osiguravaju ispunjenje zahtjeva modernog fabričkog okruženja. Ovaj projekat ne samo da odražava kvalitet Advancedovih uređaja već i naglašava posvećenost kompanije pružanju inovativnih rješenja koja se ističu u stvarnim scenarijima.

Uređaji za sve vrste instalacija

Kao jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih vatrodojavnih sistema, Advanced razvija proizvode za sve vrste projekata, od instalacija s jednom centralom do velikih mreža na više lokacija. Napredni portfolio uključuje kompletne sisteme za detekciju požara, višeprotokolne vatrodojavne centrale, kontrolu gašenja, upravljanje lažnim alarmima i sisteme redukcije, kao i rasvjetu u slučaju nužde. Advanced je u vlasništvu FTSE 100 kompanije Halma PLC, globalne grupe tehnoloških kompanija čija je svrha razvijanje sigurnije, čistije i zdravije budućnosti za sve ljude. Za više informacija kontaktirajte broj +44 (0)345 894 7000 ili posjetite www.advancedco.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *