Prijevoz / Saobraćaj Softveri Videonadzorni sistemi

Hikvision: Optimizirajte kontrolu prometnih prekršaja

Da bi pomogao vlastima obeshrabriti opasnu vožnju u svim njenim oblicima, Hikvision je kreirao portfelj pametnih prometnih rješenja (ITS) koje pokreće umjetna inteligencija. Hikvisionov Smart Video može na više načina pomoći u borbi protiv prometnih nesreća

Ubrzavanje, preticanje i drugi oblici opasne vožnje ugrožavaju ostale vozače i pješake, što godišnje dovodi do milijuna prometnih nesreća. Vlasti stoga ulažu u pametna videorješenja s AI pogonom koja pouzdano i učinkovito otkrivaju i sankcioniraju prometne prekršaje u gradovima i na autocestama. U sklopu svake uspješne strategije za borbu protiv opasne vožnje potrebno je identificirati prometne prekršaje i osigurati da počinitelji dobiju odgovarajuće kazne. Izazovi osoblja u javnom sektoru znače da prometne vlasti ne mogu biti fizički prisutne na svim lokacijama kako bi otkrile i zaustavile svaki prometni prekršaj, na svakom dijelu kolnika, svaki sat danju ili noću.

Kako pametan video može pomoći

Dobra je vijest da najnovija pametna videorješenja mogu otkriti prometne prekršaje u stvarnom vremenu, što omogućuje policiji da brzo reagira i prva stigne na mjesto događaja. Ako govorimo o slanju kazni – novčane se kazne mogu automatski poslati vozačima, što bi moglo u budućnosti utjecati na odvraćanje od opasnih oblika vožnje. Ukratko, Hikvisionov Smart Video može pomoći u ovoj borbi i to na više načina. Da bi obeshrabrili opasnu vožnju u svim njenim oblicima, Hikvision je kreirao portfelj pametnih prometnih rješenja (ITS) koje pokreće umjetna inteligencija. To uključuje sve kamere koje pogoni AI (uključujući ANPR kamere), NVR-ove i opremu za kontrolne sobe potrebne za otkrivanje prometnih prekršaja, automatiziranje kazni te generiranje alarma u stvarnom vremenu za hitne službe.

Otkrivanje prekršaja u stvarnom vremenu

Najnovija generacija pametnih videokamera s AI pogonom može otkriti širok raspon prometnih prekršaja i poslati upozorenja nadležnima u stvarnom vremenu. Vrste prekršaja koji se mogu identificirati uključuju vozila koja voze u krivoj prometnoj traci, vozače koji zloupotrebljavaju autobusne trake ili druge ograničene trake, vozila koja se okreću tamo gdje ne smiju, ili koja prolaze kroz crveno svjetlo i još mnogo toga. Kombinacija pametnih videokamera i radarske tehnologije također može automatizirati otkrivanje vozila koja prebrzo voze, pomažući vlastima da smanje rizik od prometnih nesreća i teških tjelesnih ozljeda.

Otkrivanje ilegalno parkiranih vozila

Ograničenja parkiranja postavljaju se kako bi se osigurao siguran prolazak vozila tamo gdje je prostor ograničen. Pametna videorješenja Hikvisiona pomažu da se takav ishod osigura otkrivanjem vozila koja su ilegalno parkirana. Upozorenja se mogu generirati i ako vozila duže ostanu nepomična, omogućujući tako vlastima da ih uklone.

Identifikacija i kažnjavanje vozača

Smart Video rješenja imaju mogućnosti prepoznavanja registracija (ANPR), što olakšava identifikaciju vozila, a samim time i vozača uključenih u prometne prekršaje. Novčane i ostale kazne se automatski šalju na registrirane adrese vozača, pomažući u smanjenju administrativnog opterećenja i troškova.

Otkrijte neosigurana vozila na mreži

Druga je ključna prednost Hikvisionove ANPR tehnologije to što omogućuje vlastima da usporede referentne registarske tablice vozila sa svojim bazama podataka. To pruža uvid u vozila koja su neosigurana ili čak ukradena, što podržava brže akcije za zaštitu ostalih korisnika cesta.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *