Intervjui

Intervju: Laurence Kenny, menadžer marketinga, Pyronix

Naša linija proizvoda sastoji se od cjelovitih protivprovalnih alarmnih sistema, i bežičnih i hibridnih, sa širokim rasponom detektora i senzora usklađenih s EN50131 standardom, a naš Enforcer dvosmjerni bežični sistem osvojio je i četiri nagrade za inovacije i popularnost kod instalatera

Razgovarao: Damir Muharemović
E-mail: redakcija@www.asadria.com

a&s Adria: Gospodine Kenny, hvala Vam na izdvojenom vremenu. Recite nam nešto o sebi, Vašem obrazovanju i profesionalnom iskustvu. Kakva je Vaša uloga u Pyronixu?
Kenny: U kompaniji Pyronix radim kao menadžer marketinga. Kada je riječ o mom obrazovanju, posjedujem master diplomu iz oblasti poslovne administracije stečenu na Sheffield Business Schoolu. U Pyronixu i sigurnosnoj industriji radim već pet godina, uglavnom na marketinškim aktivnostima.

a&s Adria: Šta možemo u kratkim crtama reći našim čitaocima o kompaniji Pyronix?
Kenny: Pyronix je 1986. osnovao Julie Kenny. Kompanija je počela raditi s tada najmanjim pasivnim infracrvenim senzorom na svijetu, prepoznavajući tržišnu nišu i koristeći je da ostvari uporište na još mladom tržištu u industriji elektroničke sigurnosti. Tokom godina Pyronix je napredovao putem organskog rasta i akvizicija i sada pruža širok spektar elektronske sigurnosne opreme za tržište protivprovalnih alarmnih sistema. Biznis koji je počeo s jednim detektorom sada posjeduje značajan asortiman proizvoda te opslužuje većinu malih i velikih protivprovalnih alarmnih instalacija na tržištu. Kompaniju Pyronix u maju 2016. godine kupio je Hikvision. Ova akvizicija uistinu je označila prekretnicu u historiji naše kompanije i primjer je praktične konvergencije različitih segmenata sigurnosti.

a&s Adria: Spomenuli ste pridruživanje grupaciji Hikvision, što je bila jedna od najvažnijih prošlogodišnjih akvizicija. Kako stvari idu za Pyronix nakon toga, jeste li uspjeli ostvariti svoje ciljeve, održati predviđenu stopu rasta? Koje su ključne prednosti koje su obje kompanije dobile tim udruživanjem?
Kenny: Raspoloženje u Pyronixu i Hikvisionu je vrlo pozitivno. Trenutno ulažemo u različita područja našeg poslovanja kako bismo ostvarili viziju da postanemo broj jedan na tržištu protivprovale u svijetu. Nastojimo održati naš rast na novim tržištima i dublje prodrijeti na onima na kojima smo već prisutni.

a&s Adria: Predstavite nam Vašu liniju proizvoda? Koji proizvod biste izdvojili kao najprodavaniji na tržištu i zašto?
Kenny: Naša linija proizvoda sastoji se od cjelovitih protivprovalnih alarmnih sistema, i bežičnih i hibridnih, sa širokim rasponom detektora i senzora usklađenih s EN50131 standardom drugog i trećeg stepena. Naš Enforcer dvosmjerni bežični sistem osvojio je četiri nagrade za inovacije i popularnost kod instalatera. Sistem posjeduje brojne funkcionalnosti, koje dvosmjerni bežični sistem čine sigurnim i jednostavnim za instalaciju. Kada je aktiviran, sistem se, zapravo, ponaša poput žičanog, jer ima potpuni uvid u status svojih perifernih uređaja, koji besprekidno rade, zatim zaštitu od interferencija signala i dvojnu antenu za višesmjerni prijenos podataka.

a&s Adria: Koristite nekoliko patentiranih tehnologija kako biste povećali vrijednost vaših proizvoda. Recite nam nešto o trisignalnoj detekciji (Tri-Signal Detection Logic), nezavisnom samostalnom podešavanju granice detekcije (Independent Floating Thresholds), Tri Anti-Masking zaštiti itd.?
Kenny: Tehnologiju trisignalne detekcije koristimo kod vanjskih detektora kako bismo povećali njihovu osjetljivost na lažne alarme nastale zbog teških okolinskih uvjeta. Sve tri tehnologije (dva pasivna infracrvena i jedna mikrotalasni senzor) moraju biti aktivirane kako bi se izazvao alarm. Ovime je detektor mnogo stabilniji. Nezavisno samostalno podešavanje granice detekcije povećava otpornost detektora na električne smetnje, omogućujući alarmnom sistemu da granicu aktiviranja alarma prilagođava promjenjivim električnim uslovima i smetnjama. Detektor će digitalno prilagoditi granicu aktiviranja alarma kako bi detektovao provalnika čak i prilikom interferencija koje mogu izazvati lažni alarm.

Više o ovoj temi čitajte u printanom izdanju…

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *