Konferencije Regija

Konica Minolta VSS Day

U beogradskom hotelu Holiday Inn 28. juna u organizaciji kompanije Konica Minolta Poslovna rešenja SE održana je konferencija “Konica Minolta VSS Day”, posvećena sigurnosnim rešenjima ovog uglednog proizvođača, koji obeležava 150 godina postojanja

Piše: Mila Milosavljević; mail: redakcija@asadria.com

Prezentaciji su prisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili i vrhunski stručnjaci iz oblasti srodnih dijapazonu Konica Minolte. Na konferenciji su, pored Konicinog direktora za Srbiju Nikole Pavlovića, govorili još i Slavoljub Stevanović, menadžer za razvoj poslovanja brenda MOBOTIX, te prodajni menadžer Zenitela za Centralnu i Istočnu Evropu Mihail Riha. Događaj je otvorio Nikola Pavlović, koji je istakao da je posebna čast predstavljati kompaniju čija istorija seže 150 godina unazad. “Tradicija i inovacija idu ruku pod ruku. Konica Minolta je započela kao dve inovativne kompanije koje su postale jače udruživanjem snaga. Već 150 godina proširujemo naše poslovanje u različitim oblastima. Napravili smo izume i inovacije u mnogim tehnologijama”, rekao je on.

Mihail Riha, prodajni menadžer Zenitela za Centralnu i Istočnu Evropu

Fokus na pet pitanja

Konica Minolta, kazao je, prepoznaje izazove s kojima se suočava današnji svet te je posvećena njihovom proaktivnom rešavanju. Kroz društveni cilj kompanije – pružanje podrške ljudima da ostvare svoje ciljeve i kreiraju održivo društvo – identifikovano je pet ključnih pitanja koja će doprineti rešavanju društvenih problema do 2030. godine. “Fokusirani smo na područja koja uključuju poboljšanje ispunjenosti na radu i korporativne dinamike, osiguravanje društvene sigurnosti, efikasno korišćenje ograničenih resursa, suočavanje s klimatskim promenama i podršku zdravom i kvalitetnom životu. Iskorišćavanjem našeg stručnog znanja u oblasti ʻimagingaʼ i veštačke inteligencije otkrivamo snagu podataka koja pokreće donošenje odluka koje pozitivno utiču na rad, sigurnost, kvalitet proizvoda i napredak u medicini. Naša vizija upravljanja, koju sažima fraza ʻImaging to the Peopleʼ, odražava našu posvećenost razumevanju i razvoju rešenja za trenutne potrebe naših klijenata i društva”, rekao je, između ostalog, Pavlović.

Slavoljub Stevanović, Video Solution Services, Konica Minolta Business Solutions Serbia

Predstavljanje portfolija

Slavoljub Stevanović je predstavio MOBOTIX kamere, AI aplikacije i MxHUB otvorenu profesionalnu VMS platformu, koja se uklapa u poslovanje firmi svih veličina. Platforma integriše sve elemente modernih sistema video nadzora i podržava više od 10.000 uređaja. Posebno je istaknuta važnost sigurnosnog Cactus koncepta svih MOBOTIX uređaja, gde se redovni penetracijski testovi, poput simuliranih hakerskih napada, koriste za proveru i održavanje rigorozne sajber bezbednosti.

Pored sigurnosnih rešenja, predstavljen je i segment koji se bavi video analitičkim rešenjima za vizuelnu inspekciju kvaliteta. “Naš brend se zove ForxAI. To je IoT platforma za obradu slika koja kombinuje razne tehnologije za obradu slike. Ona je snaga Konica Minolte, sa najsavremenijim IoT i AI tehnologijama koje pomažu da se ubrza digitalna transformacija društva”, rekao je Stevanović. Konica Minolta je kreirala i rešenja koja omogućavaju beskontaktno, udaljeno reagovanje u realnom vremenu u različitim vrstama proizvodnje, a neka od rešenja su i detekcija defekata, ispitivanje kvaliteta kontinuirane površine, detekcija objekata, klasifikacija i njihovo brojanje itd. “Konica Minolta ostaje posvećena doprinosu evoluciji ljudskog društva nudeći proizvode i rešenja koja pomažu u stvaranju bezbednog okruženja širom sveta. Time se postiže održivi rast poslovanja”, rekao je Stevanović.

VSS rešenja

On je dalje naglasio kako su glavna delatnost Video Solution Services segmenta kompanije Konica Minolta  sigurnosni sistemi i njihove integracije. ”Videli ste da imamo ozbiljnu platformu koja integriše sve sigurnosne sisteme. I ne samo za video nadzor i video analitičke module već i ostale sigurnosne sisteme poput protivpožarnih i sistema za kontrolu pristupa, zaštitu perimetra, protivprovalu itd.”, kazao je on i naveo da je velika potražnja za njihovim termovizijskim kamerama koje, pored ostalih, poseduju VdS, EN54 i CNPP sertifikate i mogu biti deo protivpožarnih sistema. “To je pogotovo važno u vremenu u kojem živimo i u kojem je veoma važna zaštita od požara velikih i otvorenih površina, kao i kontrola kvaliteta, a gde mi svojom termovizijskom kamerom beskontaktno možemo da merimo temperaturu i uočavamo ako dolazi do pregrejavanja određenih delova mašina. Veliki problem u regionu su i divlje deponije koje su tempirane bombe”, istakao je Stevanović. On je još dodao da Konica Minolta širi svoj portfolio te da je u domenu video analitike izabrala američku Scyllu za svog AI provajdera. Reč je o kompaniji koja pravi AI rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji i “computer vision” tehnologiji koja mogu otkrivati fizičke pretnje u realnom vremenu.

Kompanija Zenitel

Stevanović je na kraju predstavio Zenitel kao njihovog novog partnera istakavši da je reč o ozbiljnoj kompaniji koja se profesionalnim audio rešenjima bavi od 1903. godine. “Drago nam je da su baš oni naši partneri u domenu audio tehnologije jer su njihovi proizvodi dobro integrisani u naša rešenja koja smo predstavili”, rekao je Stevanović i dodao da kao partneri imaju isti cilj, a to je integracija sistema i automatizacija.

Dajući osvrt na samu konferenciju za naš magazin, Nikola Pavlović je rekao: “Danas smo bili u prilici da ugostimo predstavnike većeg broja kompanija koje su naše partnerske kuće, kao i nekih krajnjih korisnika koji već koriste naša rešenja ili gledaju da urade nadopunu. Predstavili smo neka od najnaprednijih kako naših tako i rešenja partnera koja koristimo kako bismo korisnicima doneli višestruke benefite i rešili ono što nam je svima u životu najbitnije, a to je bezbednost našeg svakodnevnog bivstvovanja.”

Adria Security Summit je ključni događaj za nas

Na pitanje o planovima u skoroj budućnosti na polju promotivnih aktivnosti Konica Minolte, Pavlović je izjavio da kao i svake godine imaju u planu učešće u Adria Security Summitu. ”To nam je tradicionalno ključni događaj koji ima regionalni karakter. Mi kao lokalna kancelarija – s obzirom na to da pokrivamo četiri zemlje: Srbiju, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju – planiramo nastaviti pratiti ovakve događaje u svim zemljama. Nakon toga ćemo gledati da budemo fleksibilni, odnosno naredne korake ćemo da prilagođavamo povratnim informacijama sa ovakvih događaja”, rekao je Pavlović.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *