Konferencije

Održan prvi Dahua Roadshow 2019.

Dahua Technology je nakon zagrebačkog 19. marta dva dana kasnije održala i prvi roadshow u Bosni i Hercegovini. Cilj je bio prezentirati najnovija sigurnosna rješenja, ali i njihovu široku primjenu
Priredila: redakcija a&s Adrije
E-mail: redakcija@asadria.com

“Ovo je, zapravo, naš početak razvoja ovih savremenih tehnologija u većem obimu u našoj zemlji. Želimo upoznati sve prisutne da su im dostupne nadohvat ruke u Sarajevu, jer smo nedavno otvorili i naš ured s menadžerima i inžinjerima, tako da nam se svi koji koriste našu opremu ili je žele koristiti u svojim projektima mogu obratiti i zajedno s nama kreirati sigurnije društvo”, istakao je na samom početku Elis Hrkalović, voditelj razvoja poslovanja za BiH.

Cjelovita rješenja za pametne gradove
Svoje učešće na konferenciji uzelo je pet govornika iz različitih sektora rada. “Htjeli smo iskoristiti prisustvo ljudi iz različitih sfera društva da se prenesu iskustva u domenu kriminalističke, zaštitarske, ali i drugih grana. Naš sistem ne čine samo kamere. Riječ je o savremenim tehnologijama koje će uskoro zamijeniti sve koje trenutno koristimo, a koje su značajne za cijelo društvo u pogledu većeg kvaliteta života, pametnog grada i sigurnosti”, rekao je Hrkalović. Dahua Technology je otišla korak dalje od proizvodnje samih kamera ka nuđenju cjelovitih rješenja za pametne domove i gradove. To je strategija koju će slijediti i u narednom periodu. Aleš Dejak, Dahuin regionalni menadžer, kazao je da mu je drago da rad njihovih partnera, kompanija Master i SYS, donosi značajne rezultate. “Dahua je jedno od najprepoznatljivijih sigurnosnih sistema na tržištu, a razlog našeg uspjeha je konstantno ulaganje u tržišta. Nužno je nuditi isti kvalitet i širok dijapazon proizvoda, ali i rješenja koja odgovaraju na sigurnosne izazove”, rekao je Dejak.

Tehnologijom protiv kriminala
Osim zanimljivih govornika iz struke, učešće je uzeo i Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji je kazao da ova konferencija ima veliki značaj zbog tematike koju prezentira. Rekao je kako je važno da se u skladu s razvojem savremenih tehnologija unapređuje i naša borba protiv svih oblika kriminala, ali i terorizma kao jedne od najvećih prijetnji savremenog čovječanstva. U vezi s tim, kazao je da kantonalni MUP ulaže velike napore da svoje kapacitete u kadrovskom, stručnom i materijalnom smislu opremi savremenim tehničkim rješenjima pomoću kojih će svi pojavni oblici kriminaliteta biti u što većem postotku prevenirani. “Kada je upotreba tehnologije u pitanju, najviše uspjeha pokazano je u sigurnosti sobraćaja. Kanton Sarajevo je jedan od boljih u državi u opremljenosti modernim kamerama i radarskim sistemima. Upravo nas pozitivna iskustva i dobri rezultati u oblasti saobraćaja ohrabruju da slične tehničke elemente počnemo primjenjivati u svim drugim oblastima prevencije i borbe protiv kriminala”, rekao je Katica.

Prvi Showroom Lab
Dahua će u Bosni i Hercegovini sredinom aprila otvoriti i svoj prvi Showroom Lab, gdje će inžinjeri, ali i svi ostali moći testirati njene sisteme, koje odlikuje besprijekoran kvalitet, pouzdanost i stabilnost. Rješenja, proizvode i usluge te kompanije koriste se u više od 180 zemalja i regija. Dahua od 2014. investira oko deset posto godišnjih prihoda u istraživanje i razvoj, na čemu radi 6.000 inženjera i tehničara. Posjeduje čak četiri istraživačka instituta: Advanced Technologies, Big Data, Chip i Video Cloud. U posljednjem Security 50 istraživanju Dahua zauzima na drugo mjesto u globalnoj sigurnosnoj industriji. Njeni proizvodi imaju široku primjenu u mnogim područjima kao što su bankarstvo, javna sigurnost, telekomunikacije, pametne zgrade i pametni transport.

Pogledajte i fotografije sa konferencije:

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *