Intervjui Istraživanja

Marketplace u centru MIPS-a

Milestone Integration Platform Symposium (MIPS) najvažniji je događaj za Milestoneove partnere iz Amerike, Evrope, Afrike i Azije s ciljem učenja o globalnim trendovima u industriji softvera za upravljanje videom. S više od 1.500 učesnika MIPS je jedinstvena prilika za partnere da se informišu, razmijene znanja i međusobno upoznaju.

Magazin a&s Adria pozvan je da kao medijski partner izvještava o događaju i najvažnijim inovacijama u ovoj godini. U centru MIPS-a bio je Marketplace, nedavno razvijena digitalna platforma za videonadzornu industriju koja okuplja kupce i prodavače da zajedno razvijaju inovativna rješenja. Iskoristili smo priliku da o Marketplaceu razgovaramo s Malou Mousten Dyhr Toft, Milestonovom potpredsjednicom za Evropu, Bliski Istok i Afriku.

a&s Adria: Odakle je ideja za Marketplace potekla?

Malou Mousten: Ideja za Marketplace proizašla je iz prakse, a narasla iz dijaloga s partnerskom zajednicom. Razvoj je bio baziran na Milestoneovim vrijednostima: otvorenoj zajednici i brzom razvoju. U idejnoj fazi proveli smo 4.400 minuta intervjuišući više od 60 tehnoloških partnera i integratora kako bismo bili sigurni šta je potrebno za uspjeh. A sama platforma je razvijana tako što bismo pozvali po pet partnera da testiraju pojedinačne segmente. Rezultat su 122 dostupna rješenja od preko 70 partnera.

a&s Adria: Šta je najvažnija razlika između Marketplacea i tradicionalnog konsaltinga?

Malou Mousten: Marketplace može rasti, jer ga pokreću partneri. Obogaćivanjem sadržaja oni postaju pokretačka snaga. Dakle, s Marketplaceom Milestone koristi njihovo znanje i inovativne ideje. Krajnji korisnici će komentarima i preporukama također igrati važnu ulogu. U tradicionalnom konsaltingu ćete također definisati opseg na početku, ali na Marketplaceu možete odmah početi tražiti rješenja, čak i ako ne znate šta vam tačno treba, a sadržaj možete filtrirati i po slučajevima iz prakse, vertikalama, broju kamera itd.

a&s Adria: Konkretno, kako Milestoneov tehnološki partner može učestvovati u inoviranju proizvoda putem Marketplacea?

Malou Mousten: Da biste pristupili rješenjima na Marketplaceu, trebate biti član Tehnološkog partnerskog programa (TPP). Uz to, trebate dokazati da vaše rješenje radi s našim XProtect softverom. Povjerenje i pouzdanost ključni su u videonadzornoj industriji. To je razlog zašto Marketplace obuhvata samo aplikacije, hardver i usluge koje je Milestone verificirao ili certificirao i koje pouzdano rade s XProtectom. Verifikacija osigurava da su vaša aplikacija, hardver ili usluga interoperabilni i optimizirani za XProtect softver za upravljanje videozapisima (VMS) te uključuje rigorozan proces testiranja i verifikacije u kojem učestvujete i vi i Milestone. Kada posjeduju certifikat, to znači da su aplikacija, hardver ili usluga testirani za XProtect softver za upravljanje videozapisima (VMS) u dva segmenta: funkcionalnosti i performansama. Milestoneov tim za certificiranje rješenja vodi i upravlja procesom certifikacije.

a&s Adria: Zašto uključujete samo tehnološke partnere, a ne i ostale, te na kojim vrstama proizvoda namjeravate zajedno raditi?

Malou Mousten: Ako pogledate koje se to tehnologije nalaze na Marketplaceu, tu su umjetna inteligencija, proširena realnost, kamere i bespilotne letjelice, displeji i mašine, GIS i GPS, mrežni i digitalni videosnimači i enkoderi, senzori i RFID, sistemi pohrane, serveri i mreža te videoanalitika. Milestone Systems ima dugu tradiciju bliske saradnje s partnerskom zajednicom na unapređenju tehnologije. Već niz godina imamo Savjetodavni odbor za partnere, gdje su dugogodišnji Milestoneovi partneri pozvani da doprinesu i usmjere naš razvoj proizvoda i rade s timom za upravljanje proizvodima. Osim toga, najavili smo uvođenje okvira za razvoj softvera zajedno s našim setom razvojnih alata kako bismo partnerima omogućili da dodaju svoje inovacije u XProtect softver.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *