Svijet

MOBOTIX videonadzor u potpunosti usklađen sa NDAA-om

MOBOTIX AG, kompanija Konica Minolte, potvrdio je da su svi njihovi proizvodi i sistemi usklađeni sa zahtjevima Zakona o budžetu za nacionalnu odbranu Sjedinjenih Američkih Država (NDAA).

Odjeljak Zakona 889 sadrži novi skup smjernica koje omogućavaju povećanu zaštitu od špijunaže i hakerskih napada. Imenovane kineske kompanije koje proizvode komponente koje se koriste u telekomunikacijske svrhe, uključujući sigurnosne proizvode, više neće biti prihvatljive. MOBOTIX stoga ne koristi SoC (sistem na čipu) ili bilo koje druge komponente na kojima se mogu pokretati softveri kineskih kompanija. Čak su i MOBOTIX-ove komponente koje proizvode neki njegovi OEM partneri (proizvođači originalne opreme) 100% usklađene sa NDAA-om. Uz to, kompanija je definirala proces samocertifikacije u tri koraka kako bi potvrdila da njeni proizvodi i sistemi ne sadrže američkim zakonom zabranjene komponente.

“MOBOTIX tehnologija nije samo svjetski lider u kvaliteti već i u zaštiti podataka i cyber sigurnosti. Uvijek nam je bilo izuzetno važno da ne koristimo komponente rizičnih dobavljača kako bismo zaštitili naše kupce i partnere”, objašnjava Hartmut Sprave, tehnički direktor MOBOTIX-a.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *