Kontrola pristupa

Moderan i fleksibilan mehanički sistem zaključavanja za veliku tursku bolnicu

Nova gradska bolnica Tekirdağ je ustanova koja mnogim služi kao uzor u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite na sjeverozapadu Turske. Sa skoro 500 kreveta, od kojih više od 100 služi za intenzivnu njegu, 124 klinike i 18 operacionih sala, to je najnaprednija zdravstvena ustanova u Trakiji. Bolnica je tražila moderno rješenje za upravljanje pristupom koje je prikladno za jednu ovakvu prestižnu ustanovu.

Odabrani sistem je trebao efikasno upravljati velikim brojem vrata i korisnika: bilo je potrebno oko 3.000 Euro cilindara, u formatu koji je kompanija ASSA ABLOY patentirala 1927. godine. Da bi pojednostavili svakodnevno upravljanje, bolnički administratori su tražili rješenje koje može opslužiti cijelu lokaciju uz korištenje jednog tipa cilindra. Još jedna bitna stavka bila je da proizvođač i lokalni partner moraju biti dovoljno vrijedni povjerenja da mogu pružati stalnu uslugu.

Bolnica opslužuje grad od preko 200.000 ljudi. Ona pruža usluge medicinskim posjetiocima iz inostranstva – posebno Grčke i Bugarske – koji ovdje dolaze u potrazi za uslugama ove specijalističke ustanove. Sigurnost i jednostavnost korisnika su, pri tom, najvažniji faktori.

CY110 kombinira sigurnost sa fleksibilnošću i izdržljivošću

„Sigurnost i autorizacija pristupnih tačaka su veoma važni u velikoj bolnici“, objašnjava Emrah Babaoğlu, inženjer elektrotehnike u gradskoj bolnici Tekirdağ.

ASSA ABLOY CY110 mehanički sistem zaključavanja sada bolnici pruža pristupačnu i modernu sigurnost, kao i mogućnost upravljanja pristupom. Serija CY110 nudi fleksibilnost kreiranja sistema glavnog ključa za sve vrste tačaka koje se zaključavaju, što uključuje ne samo vrata, već i ormare, ormariće i još mnogo toga. To odgovara potrebama bolnice i pojednostavljuje njen radni tok.

CY110 cilindri nude funkcije sigurnosti i izdržljivosti koje trebaju osjetljiva i vrlo posjećena okruženja poput bolnica. “CY110 je vrlo koristan za velike projekte poput našeg,” dodaje on.

Bolnica se oslonila na CY110 kao vrhunski, ali i pristupačan sistem sigurnosnog zaključavanja koji menadžerima bolnica nudi rad bez brige. Euro cilindri CY110 sa 6-pinskom tehnologijom imaju produženi vijek trajanja od najmanje 500.000 ciklusa zaključavanja/otključavanja i otporni su na više standardnih oblika napada. Testirani su prema EN 1303:2015 (1 6 – B – C 5 D) standardu i imaju SKG** certifikat. Zaštita patenata kroz 2036 sprječava neovlašteno kopiranje ključeva, što može biti veliki rizik po sigurnost lokacije.

„Za kontinuiranu uslugu, gradska bolnica Tekirdağ se oslanja na naša bogata znanja i stručnost u segmentu zaključavanja ključem“, kaže Kirsi Solehmainen, menadžer poslovnog razvoja za regiju EMEIA u ASSA ABLOY Opening Solutions. „ASSA ABLOY Grupa osmišljava i proizvodi tehnologiju brava i ključeva već više od 140 godina. Preduzeća i zgrade širom svijeta oslanjaju se na naša rješenja za upravljanje pristupom.”

Svakodnevne pogodnosti za korisnike i menadžere objekata

 Za korisnika ključeva, reverzibilni ključ CY110 je praktična i izdržljiva opcija. Njegova visokokvalitetna, robusna konstrukcija od nikl-srebra otporna je na zamor materijala. Zaobljeni uglovi sprječavaju slučajna oštećenja. Zbog svestranosti sistema CY110, korisnici ključeva sa sobom mogu nositi samo jedan ključ kako bi otključali sve brave s kojim dođu u dodir tokom dnevne rutine.

Pored dodatne praktičnosti korištenja, ova izdržljivost ima još jednu prednost koju su opazili i bolnički administratori: „Pomažemo u zaštiti okoliša sprečavanjem nastanka metalnog otpada“, kaže Emrah Babaoğlu.

Saznajte više o CY110 sistemu na

https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/products/mechanical-cylinders/cy110

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *