Regija

Novi videonadzor u Doboju

Ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragan Lukač i Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja, grada na sjeveru Bosne i Hercegovine, predstavili su savremeni sistem videonadzora.

Ukupno 71 kamera pokriva sve ulaze u grad, kao i javne ustanove.

“Kamere na 34 lokacije služiće za kontrolu saobraćaja i kretanje osoba koje čine krivična djela. Video-nadzor ima više od 35 opština u RS-u, a cilj je da se uspostavi video-nadzor u svim gradovima kako bi se bezbjednost građana stavila na viši nivo”, rekao je Lukač.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da su postavljene tri vrste kamera koje su povezane s informacijskim sistemom MUP-a.

Predviđeno je “dvadeset ANPR pametnih kamera za prepoznavanje registarskih tablica, 18 PTZ kamera, koje imaju sposobnost rotacije za 360 stepeni, te 33 kamere za snimanje u gro planu”, rekao je Radinković.

Gradonačelnik Boris Јerinić naglasio je da je videonadzor finansirao grad Doboj s gotovo 180.000 eura. On je naglasio da je Doboj među prvim lokalnim zajednicama u tom bh. entitetu koje su završile postavljanje videonadzora.

“To je ono što sigurno garantuje svima nama u gradu Doboju veću bezbjednost. Siguran sam da će one imati svrhu i već su dale određene rezultate iako su bile u probnom radu”, rekao je Јerinić.

(rts.rs)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *