Softveri Videonadzorni sistemi

Novo iz Hikvisiona: TandemVu u bullet DeepinView kamerama

Ove kamere u donjoj jedinici imaju četiri promjenjiva algoritma dubokog učenja – za zaštitu perimetra, prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registracija i detekciju višestrukih vrsta ciljeva, koje korisnici mogu jednostavno uključivati i isključivati, ovisno o trenutnim potrebama

Pripremio: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision; E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Hikvision je najavio lansiranje svojih novih bullet mrežnih kamera DeepinView s tehnologijom TandemVu, čime proširuje njen doseg s PTZ jedinica na modele u drugoj vrsti kućišta. Razlikujući se od svog PTZ “brata”, bullet kamere DeepinView s TandemVu-om imaju dvije susjedne bullet leće. Gornja fiksna pruža veliku sliku u svakom trenutku, dok donja motorizirana ima žarišnu duljinu od 10 do 50 mm ili od 8 do 32 mm, dizajniranu za detaljnu provjeru određenih sigurnosnih događaja. Uz Hikvisionove bulletice koje podržavaju TandemVu, korisnici mogu imati koristi od sljedećih karakteristika.

“Dva u jedan” za uštedu troškova

Primjenom novih bullet kamera korisnici eliminiraju potrebu za postavljanjem dviju zasebnih kamera s udvostručenim troškovima nabave, troškovima instalacije i održavanja, kao i potrebnim tehničkim vještinama za povezivanje proizvoda. Dizajn kamere “dva u jedan” također znači da postoji samo jedan IP kanal za upravljanje, a potrebna je i samo jedna licenca na platformi softvera za upravljanje videozapisima.

4K DarkFighter za vrhunsku jasnoću slike

Ove kamere također nasljeđuju Hikvisionove tehnologije ColorVu i DarkFighter u svoja dva objektiva. Gornja leća s ColorVu-om proizvodi 4 MP sliku u boji danju i noću. Donja leća s DarkFighterom sada prvi put podržava rezoluciju 4K. To znači da slike u boji u 4K mogu postići do 0,0003 luksa – čime se osigurava da se svaki sigurnosni incident zabilježi s jasnim detaljima.

Inovativno “fuzijsko svjetlo” za veću učinkovitost

Kamere imaju dodatno bijelo i infracrveno svjetlo, koja zajedno rade na pametan način. Kamera aktivira IR svjetlo za normalan rad pri slabom osvjetljenju. Kada se dogodi sigurnosni događaj, na primjer uljez ili vozilo uđu u unaprijed definirana područja, bijelo će se svjetlo pokrenuti da zamijeni IR, omogućujući kameri da uhvati slike uljeza u boji. Funkcija automatskog uključivanja bijelog svjetla također im daje signal odvraćanja, jasno dajući do znanja da su ušli u sigurnosno pokriveno područje.

Promjenjivi algoritmi za razne sigurnosne potrebe

Bullet kamere DeepinView s TandemVu tehnologijom imaju četiri promjenjiva algoritma dubokog učenja u svojoj donjoj jedinici, uključujući zaštitu perimetra, prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR) i detekciju višestrukih vrsta ciljeva. U skladu s tim, korisnici mogu jednostavno omogućiti algoritam ručno za namjensku upotrebu, a zatim ga kasnije promijeniti prema potrebi. To ove kamere čini odličnima za perimetre, ulaze i izlaze industrijskih parkova, parkirališta, gradske ulice i drugo.

Grijač stakla za pouzdan rad na otvorenom

Kamere su dodatno pouzdane u hladnim vremenskim uvjetima zahvaljujući ugrađenom grijaču stakla, koji štiti leće od snijega ili leda. Grijač također sprječava zamagljivanje leće kod naglih promjena temperature. Na ovaj način korisnici uvijek mogu dobiti kristalno jasne slike čak i u teškim uvjetima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *