Komunikacije i prijenos

Novosti iz D-Linka: Novi članovi Nuclias Cloud serije

D-Link širi Nuclias Cloud seriju novim modelima switcheva i access pointova. Riječ je o prekidačima serije DBS-2000 i Wireless AC2600 Wave 2 pristupnoj tački DBA-2820P
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

D-Link, renomirani proizvođač mrežne opreme, širi svoju Nuclias Cloud seriju switcheva i bežičnih AC2600 Wave 2 pristupnih tačaka (access point) kojima se upravlja u cloudu. Novi modeli nude robustan i prilagodljiv sistem upravljanja mrežama namijenjen malim, srednjim i velikim poduzećima i pružateljima upravljivih usluga koji traže potpunu kontrolu nad svojom mrežnom infrastrukturom, u svakom trenutku i na svakoj lokaciji.

AC2600 Wave 2 i DBS-2000
Nuclias bežična AC2600 Wave 2 pristupna tačka koristi najnoviju 802.11ac Wave 2 tehnologiju s MU-MIMO kako bi ponudila pouzdane i brze performanse kompanijama s rastućom mrežom povezanih uređaja. Kako bi se zaštitila Wi-Fi mreža na nivou kompanije, interna pristupna tačka visokih performansi uključuje i najnovije tehnologije WPA3 autentifikacije i SSL enkripciju. DBS-2000 Nuclias switchevi kojima se upravlja putem oblaka projektirani su za podršku povezivanju u kompanijama koje žele implementirati i upravljati širokom žičanom mrežnom infrastrukturom. Uz cijeli spektar L2 i sigurnosnih funkcija, administratori mogu konfigurirati eksterne RADIUS servere i kreirati IP i MAC liste za kontrolu pristupa. One mogu poslužiti za autentifikaciju i autorizaciju klijenata te kreiranje sigurnog i pouzdanog mrežnog okruženja.

Pouzdani alati za analizu
Nuclias Cloud je pretplatničko rješenje za upravljanje putem oblaka, bez potrebe za lokalnim kontrolerom. Time se smanjuju troškovi uz pojednostavljivanje rada mrežne infrastrukture. Nuclias Cloud nudi i opciju automatskog podešavanja, što olakšava postavljanje na terenu i otklanja potrebu za podešavanjem na licu mjesta. Pristupnim tačkama i switchevima može se upravljati putem Nuclias Cloud portala ili posebne aplikacije za tablet, čime se omogućava i upravljanje većim brojem lokacija pomoću istog interfejsa. Podrška za više korisnika omogućava implementaciju sistema koji je pogodan za veći broj lokacija i kompanija, a njegovi napredni izvještaji o prometu podataka i alati za njihovu analizu vlasnicima kompanija i IT profesionalcima nude uvid u situaciju u stvarnom vremenu.
Osnovne funkcije Nuclias Cloud Networking rješenja su centralizirano upravljanje u oblaku, automatizirano postavljanje, neograničena skalabilnost bez ograničenja broja podržanih uređaja, intuitivni web i aplikacijski interfejs, omogućavanje podataka o mreži u stvarnom vremenu, upravljanje većim brojem lokacija i uređaja putem jednog ekrana te bežična nadogradnja firmvera preko oblaka.

Nuclias Wireless Wave 2
Kombinovana bežična propusnost do 2.533 Mbps preko 2 bežična opsega
4 x 4 MU-MIMO sa četiri prostorna toka
WPA3 podrška
Podržava 802.3at Power-over-Ethernet (PoE) napajanje
Podržava agregaciju linkova

Nuclias DBS-2000 switch
Do 48 Gigabit ulaza sa 4 Gigabit kombinovana ulaza od bakra/vlakana
Podrška za PoE uz kapacitet do 370 W i podršku za PoE+
Podržava IGMP snooping, glasovni VLAN, spanning tree protokole (STP i RSTP), liste za kontrolu pristupa (ACLs) i protokol za agregaciju linkova (LACP).
Podržava detekciju povratne petlje i dijagnostiku kabela

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *