Konferencije

Održan Dahua Open Day

Dahua Open Day, koji su organizirale tvrtke Dahua Technology i Master centar, okupio je 50-ak sudionika, kojima je novitete predstavio Dahuin regionalni inženjer Uroš Smolej.
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: info.dhslo@dahuatech.com

U pitoresknom ambijentu obitelji Bunčić iznad Dugog Sela održan je Dahua Open Day, jesenski event koji su zajednički organizirale tvrtke Dahua Technology i Master centar. Seminar je okupio 50-ak sudionika, mahom stručnjaka s područja tehničke zaštite. Osim njih, event u Bunčiću okupio je Dahuine predstavnike iz Adria regije, iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a bili su prisutni i predstavnici kompanije iz Budimpešte, gdje je smješteno poslovno sjedište za Adria regiju. Uz sve navedene, seminaru su doprinijeli i predstavnici Master centra, dugogodišnjeg distributera Dahue za hrvatsko tržište. Novitete iz Dahuinog portfelja prezentirao je regionalni inženjer Uroš Smolej u dvije programske cjeline: isprva novosti iz HDCVI i IP videonadzora, a zatim iz interfonije i kontrole pristupa.

IP videonadzor
Što se tiče IP CCTV-a, Smolej je dao pregled značajki kamera serija Panoramic, Special, Ultra AI 7, Pro AI 5, Lite i Lite AI 3 te Entry. Nakon toga je prošao pojedinačno kroz karakteristike AI serija kamera, istaknuo usporedbu proizvoda Hubble serije, a potom i pojasnio mogućnosti opcija Crowd Map i Vehicle Density. Dio prezentacije bio je posvećen tehnologiji prepoznavanja lica s metapodacima, zorno prikazavši mogućnosti Dahuinih kamera i softvera u pretraživanju i prepoznavanju lica u bazama podataka, prepoznavanju ljudi i raznih vozila i dr. Kod Ultra AI 7 serije Smolej je slušateljima predstavio Polar Light model kamere, istaknuvši kako “s tehnologijom multispektralnog spajanja i algoritmom spajanja slika, Dahuina tehnologija Polar Light može ostvariti slike u boji, u okruženju ultraniske razine osvjetljenja”. Nakon toga je na red došla Pro AI serija, kod koje je prezenter naveo opcije zaštite perimetra, klasifikaciju objekata, snimanja lica i brojanja ljudi, a bilo je riječi i o Starlight tehnologiji, uz usporedbu kvalitete snimaka. Kod Lite AI serije predavač je “prošao” kroz rezoluciju, kompresiju, AI analitiku, perimetarsku zaštitu i SMD (Smart Motion Detection).

Snimači, videointerfoni i druga rješenja
Nakon kamera došli su na red AI mrežni snimači, od kojih je Smolej naveo IVSS7000-M, NVR5000-I i NVR2000-I seriju (AI grupa proizvoda), nakon čega je ponovno detaljnije prošao kroz opcije i mogućnosti prepoznavanja lica. Iz NVR “obitelji” istaknuo je Ultra, Pro i Lite snimače, da bi nakon toga prešao na HDCVI 6+ tehnologiju, HAC kamere (HDCVI Pro, HDCVI Lite, HAC-1231 i HAC-1239-S2 serija) i HDCVI snimače (XVR5000-I2, XVR5000-4KL-I2 i XVR7000-4K-I2 serija). Osim toga, u programu je bilo riječi o AI kodiranju, termalnim kamerama, rješenjima za mjerenje ljudske temperature, pametnim rješenjima, novom Dahua Security softveru te drugim serijama kamera.

FACT serija
Drugi dio programa Uroš Smolej je otvorio govorom o Video Door Phone sustavu te predstavio i novo sučelje za videointerfon SIP 2.0. Riječi je bilo i o novoj liniji Dahuinih videointerfona (Ultra, Pro, Lite, Modular, Villa i dr.), a program je zatvorio predavanjem o FACT seriji za prepoznavanje lica i o terminalu za kontrolu pristupa. FACT je skraćenica za Fast (Brzo), Accurate (Točno), Convenient (Odgovarajuće) i Trusted (Pouzdano).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *