Događaji Konferencije

Održana konferencija Cambium Networksa i Ingram Micra

Sve izvedbe su samostalne, što u konačnici ima za rezultat nešto duži razvoj, ali i gotovo savršen konačni proizvod, koji pruža industrijski maksimum u spektralnoj učinkovitosti i pouzdanosti.

Piše: Dalibor Vikić

e-mail: redakcija@www.asadria.com

Tvrtke Cambium Networks i Ingram Micro održale su 27. ožujka u zagrebačkom hotelu Antunović konferenciju o radiokomunikacijskim rješenjima za potrebe videonadzora. Povod njena održavanja, kako ističu u Cambiumu, bio je okupiti klijente iz zemalja regije i pokušati se proizvodnim inovativnim rješenjima, koja su komercijalno i tehnički atraktivna za ekonomsku situaciju na tržištu, nametnuti kao prepoznatljiva kvaliteta. „Mi smo prvo čekali da kreiramo široki portfelj rješenja za tvrtke iz segmenta videonadzora te se odlučili da ovakve konferencije postanu način našeg predstavljanja naših projekata. Naša rješenja sada zadovoljavaju mnoge primjene unutar svih  vertikala, pa se sada fokusiramo na industriju koja je brzorastuća“, kazao je Kristijan Fabina, prodajni menadžer Cambius Networksa za Jadransku regiju, Bugarsku, Tursku i Gruziju.

Pouzdanost i učinkovitost

Fabina je naglasio da tvrtka sada ima odgovore i rješenja za različite primjene i proračune, ali i različite potrebe klijenata. Inače, Cambium Networks osnovan je 2011. godine, kada se izdvojio iz matične kompanije Motorola i nastavio razvijati njen posao u oblasti fiksnog bežičnog širokopojasnog pristupa. Kompanija trenutno ima više od 600 zaposlenih, tisuće partnerskih tvrtki, a prisutna je u više od 150 zemalja. Za razliku od konkurencije, Cambium ne koristi WiFi čipsete, već FPGA (Field-Programmable Gate Array) platformu u Enterprise opremi te je cijeli razvoj od nivoa čipseta nadalje pod kontrolom inženjerskog tima kompanije. Sve izvedbe su samostalne, što u konačnici ima za rezultat nešto duži razvoj, ali i gotovo savršen konačni proizvod, za koji su uvijek sigurni da će dati industrijski maksimum u spektralnoj učinkovitosti i pouzdanosti. Nakon što je Marko Peica predstavio tvrtku Ingram Micro, Fabina je predstavio i Cambium Networks komunikacijske sustave za profesionalni videonadzor koji omogućavaju izgradnju linka ili mreže od kB do GB, od dva metra do 250 kilometara udaljenosti, u licenciranom ili nelicenciranom frekvencijskom području, u otvorenim ili zatvorenim prostorima.

Koncept pametnog grada

Naredne dvije teme također je obradio Fabina: Bežična budućnost je sada – u okviru kojeg je predstavio najekonomičnije point-to-point / point-to-multipoint rješenje najviših industrijskih performansi, te ePMP Elevate, koje nudi rješenje o tome kako zadržati postojeću UBNT i Mikrotik opremu, napraviti jednostavnu nadogradnju Cambium softverskom inačicom i osigurati 2-5 puta bolje performanse i pouzdanije bežične veze. Posljednje predavanje bilo je namijenjeno Cambium Networks cn Maestru i Link Planneru. Budući da većina proizvođača nema vlastito rješenje za nadzor infrastrukture te je korisnik prisiljen tražiti često skupo komercijalno rješenje za koje nije siguran hoće li će ga zadovoljiti, predstavljena je besplatna cnMaestro platforma za nadzor i upravljanje mrežom kao ključna komponenta infrastrukture te LinkPlanner, jednostavan besplatan Cambiumov softverski alat za projektiranje bežičnih linkova i cjelovitih mreža te izradu projektne dokumentacije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *