Seminari

Osposobljavanje partnera za WiFi4EU projekte

Ingram Micro, regionalni distributer Cambium Networksovih rješenja, organizovao je u hotelu Kempinski u Savudriji na Istri dvodnevni inžinjerski certifikacijski trening za ePMP portfolio rješenja u point-to-point i point-to-multipoint konfiguraciji za telekome i sistem-integratore koji su fokusirani na WiFi4EU projekte i fiksni bežični širokopojasni pristup za rezidencijalne i poslovne korisnike.

Uz standardni pregled noviteta u portfoliju rješenja, pokrivene su osnove i napredne bežične mreže, planiranje linkova i cjelovitih mreža koristeći Cambium LinkPlanner. Sadržajno je, osim ePMP rješenja, obuhvaćen enterprise Wi-Fi, L2/L3 preklopnici i cnMaestro platforma za nadzor i upravljanje mrežom. Arhitektura cnMaestra kao kontrolera nudi upravljanje mrežom iz Clouda, virtualizaciju i fizički 1U kontroler. Kod ePMP rješenja fokus je stavljen na 3000 seriju, rješenje bazirano na 802.11ac wave2 standardu koje donosi MU-MIMO tehnologiju i sposobnost istovremene bežične komunikacije bazne stanice s dva pretplatnička uređaja i agregirani kapacitet bazne stanice do 600 Mbps.

Ova tehnologija nudi pružaocima internetskih usluga mogućnost povećanja kapaciteta mreže i ponudu triple-play paketa uz brzine pristupa internetu i do 100 Mbps po korisniku. Za WiFi4EU projekte to znači 100+ Mbps kapacitet do svakog Wi-Fi pristupnog uređaja instaliranog na otvorenim prostorima u gradovima ili općinama, te kao podloga za dodavanje novih servisa na mreži, videonadzor i druge potrebe.

Trening je održao Sebastian Opiela, regionalni Cambiumov inžinjer s dugogodišnjim iskustvom u radijskim komunikacijama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *