Regija

Još jedna uspješna godina iza KING ICT-ja

KING ICT je u treću deceniju zakoračio proširenim rasponom poslovanja i napretkom u svim područjima poslovanja. Uspostavljena su nova i ojačana postojeća međunarodna partnerstva, zbog kojih su dobili priliku raditi s najmodernijim tehnologijama. KING ICT je i ove godine uspješno implementirao brojna rješenja za klijente u Hrvatskoj i regiji te nastavio put širenja na međunarodno tržište. U 2020. godinu ulazi s 500 zaposlenih te ističu da je 2019. bila najuspješnija godina u historiji, s procijenjenim konsolidiranim prihodima većim od 130 miliona eura (milijardu kuna).

Projekti koji su obilježili 2019:

KING ICT ove je godine potpisao dva ugovora s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije. Nakon implementacije informatičke mrežne opreme u Holandiji, implementirat će rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT će za Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske integrisati sistem 112-192 i time optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima, omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192.

KING ICT i MICRO-LINK su, kao partneri Motorola Solutionsa, izabrani na tenderu MUP-a Hrvatske za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sistem. U konzorciju s Ericssonom Nikola Tesla za MUP KING ICT razvija bespilotnu letjelicu visokog dometa koja će pripadnicima granične policije pomagati u nadzoru
državne granice.

Osim toga, godinu iza nas obilježila su i visokokvalitetna rješenja koja je KING ICT proveo za vodeće hrvatske medijske kuće: novi poslovnoinformacijski sistem SAP ERP Central Component za Novu TV, novi podatkovni centar za RTL Hrvatske i nove EMC podatkovne sisteme za Styria Grupu, zatim implementacija HRM rješenja za upravljanje ljudskim resursima u bankarskom sektoru, SAP Retail rješenje za upravljanje mrežom maloprodajnih servisa, implementacija SAP ERP sisteme za Hrvatske ceste, rješenje za upravljanje imovinom za HŽ Infrastrukturu te je u toku implementacija sistema za obračun i naplatu utrošenog prirodnog plina (IS-U) za HEP Plin.

Projekti u regiji

Za HTERONET implementirana je zaštita za DDoS (Distributed Denial-of-Service) napade za telekomunikacijsku infrastrukturu, kao i uslugu zaštite od napada za svoje korisnike usluga. Predstavljena je nova usluga „Firewall as a Service“, koju je KING ICT razvio u suradnji HT ERONETom. Usluga poslovnim korisnicima osigurava potpunu kontrolu upravljanja svojim sigurnosnim politikama i funkcionalnostima za različite lokacije i vrste uređaja.

U okviru Partnerstva u migracijama između Bosne i Hercegovine i Švicarske, uz podršku Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalu, KING ICT je za Ministarstvo sigurnosti BiH unaprijedio Informacijski sistem za migracije (ISM), koji omogućava efikasnije upravljanje podacima o azilu, boravišnim dozvolama, registracijama, vizama i graničnim prelascima te evidentiranje i praćenje ulaska i boravka stranaca u BiH.

Za Graničnu policiju BiH u toku je implementacija sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica na graničnim prijelazima. A u BH Telecomu implementiran je krovni Fault Management sistem s ciljem nadzora i upravljanja greškama mrežne infrastrukture.

Priznanja i potvrde ekspertize zaposlenika KING ICT-a

KING ICT je za svoje poslovanje ove godine dobio brojna priznanja: nagrada Schneider Electrica za Best Solution Growth in Europe uručena za ostvarenje najvećeg rasta na nivou EU-a, najviši partnerski status (Titanium) Dell Technologiesa, Partner of the Year 2019 za Enterprise Networking i Partner of the Year 2019 za Data Center Networking kompanije Cisco, nagrada za najuspješnijeg SAP partnera u Hrvatskoj za 2018, postali su jedini VMWare partner s dvije VMWare Master kompetencije: Master Services Competency Data Center Virtualization i Master Services Competency Network Virtualization itd.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *