Komunikacije i prijenos Softveri

Nuclias Connect: Jednostavnost uz potpunu funkcionalnost

Nuclias Connect omogućava centraliziranu konfiguraciju, nadgledanje i fleksibilno daljinsko upravljanje mrežama za male i srednje firme, korporacije te pružatelje usluga
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

D-Link, multinacionalni proizvođač mrežne opreme, razvio je besplatnu platformu za daljinsko upravljanje mrežama Nuclias Connect, koja pomaže malim i srednjim firmama, korporacijama i pružateljima usluga da bolje upravljaju mrežama u eri clouda. Predstavljen ranije ove godine na Mobile World Congressu pred publikom iz cijeloga svijeta, Nuclias Connect omogućava daljinsku konfiguraciju, automatizirano upravljanje i mobilno nadgledanje mreža. Potpuno kompatibilna sa širokom lepezom novih i postojećih D-Linkovih uređaja, platforma donosi upravljanje mrežama posve novoj publici, dok istovremeno nudi funkcionalnosti koje zahtijevaju pružatelji usluga kako bi za svoje kupce omogućili nove i bolje usluge.

Daljinska kontrola
Mreža neke kompanije je osnova njenih operacija, a za uspjeh u radu od ključne je važnosti imati odgovarajuću IT infrastrukturu. S obzirom na to da malim i srednjim firmama te pružateljima usluga omogućava potpunu daljinsku kontrolu Wi-Fi mreža, što ga čini robusnim i prilagodljivim sistemom za upravljanje mrežama koji će se u bližoj budućnosti moći lako integrirati u postojeće mreže pomoću D-Linkovog portfolija bežičnih pristupnih uređaja i switcheva, Nuclias Connect pojednostavljuje upravljanje mrežama na više lokacija pomoću svog jedinstvenog interfejsa, bez dodatne pretplate. Podržavajući lokalni i rad u cloudu, omogućava i daljinsko konfiguriranje, upravljanje mrežama u pokretu, nadgledanje svih pristupnih tačaka te podržanih switcheva povezanih s mrežom. “Nuclias Connect ispunjava dva ključna tržišna zahtjeva: jednostavnost, koju zahtijevaju preprodavači kako bi ponudili prilagođena rješenja koja traže njihovi kupci, i naprednu funkcionalnost, koju očekuju pružatelji usluga kako bi omogućili daljinsko upravljanje mrežama. Uz Nuclias Connect oba segmenta mogu omogućiti nove servise za svoje klijente uz minimalne troškove, istovremeno smanjujući i troškove vezane za posjete lokacijama”, izjavio je Kevin Wen, predsjednik D-Linka u Evropi.

Potpuno besplatno
Nuclias Connect softver jedinstven je i po tome što ga je moguće besplatno skinuti s interneta, a dostupan je na D-Linkovoj web-stranici. Mreže se mogu lako nadgledati pomoću detaljnih pregleda statusa i informacija o korištenju, uključujući i mogućnost obavještavanja o pristupu, autorizacije i upravljanja mrežnim prometom. Pružatelji usluga te male i srednje firme mogu instalirati Nuclias Connect upravljačku platformu lokalno ili u privatnom cloudu koristeći D-Linkov jednostavan instalacijski proces. Alternativno, DNC-100 Nuclias Connect Hub je jeftini namjenski hardverski kontroler, koji je dizajniran za kontinuirani rad 24 sata dnevno te ima unaprijed učitane programe za upravljanje, dok softver nudi pregled mrežnog statusa u stvarnom vremenu te podržava jednostavno podešavanje uređaja bez potrebe za otvaranjem firewall portova. Ove opcije su dopunjene Nuclias Connect aplikacijom za iOS i Android, koja podržava brzo otkrivanje pristupnih tačaka, nadgledanje te mogućnost podešavanja za male instalacije.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *