Kontrola pristupa

Pametniji rad i manji troškovi uz mrežnu kontrolu pristupa  

Dolaze promjene u načinu na koji preduzeća upravljaju pristupom. U vrijeme kada moderni svijet zahtijeva više fleksibilnosti, mobilnosti, ekonomičnosti i brzine, najčešće korištena statična rješenja za upravljanje pristupom nude upravo suprotno od potrebnog.

Koliko često su menadžeri objekata udaljeni od računara u svom svakodnevnom poslu? Sigurnosni problemi često zahtijevaju brzu reakciju. Zbog toga su menadžeri objekata vezani za svoj ured ili lokaciju. To ograničava njihovu mobilnost i efikasnost i onemogućava hibridni ili fleksibilan rad.

Ovo je za kompanije prava propuštena prilika. Fleksibilan rad može pomoći u ostvarivanju ušteda, uz smanjenje potreba za iznajmljivanjem uredskog prostora. Osim toga, ovaj režim rada je popularan i među zaposlenicima. U istraživanju konsultanata McKinsey & Company, 63% zaposlenika navelo je da preferira hibridni režim rada ili rad na daljinu*.

Statično upravljanje pristupom preko mreže namjenskih administratorskih sa sobom nosi veće troškove: softver se mora instalirati, održavati i ažurirati na svakom računaru zasebno. Za svaku veliku organizaciju ili kompaniju sa više lokacija, ovaj varljivo jednostavan zadatak vremenom postane skup i dugotrajan.

„Postoji bolji način upravljanja pristupom,“ kaže Mikel Gaztañaga, direktor prodaje za SMARTair u ASSA ABLOY Opening Solutions. „Promjena načina na koji filtrirate protok ljudi pomaže timovima unutar objekata da brže reagiraju i postignu više.”

„Zato smo kreirali TS1000 Web za SMARTair. On nudi jednostavniju, bržu i fleksibilniju kontrolu nad cijelim SMARTair pristupnim sistemom, uključujući bežične brave za više tipova prolaza i širok spektar akreditiva.”

SMARTair TS1000 Web: jednostavnija instalacija i održavanje

TS1000 Web omogućava potpunu daljinsku kontrolu SMARTair sistema putem zaštićene prijave na internet.

Menadžeri objekata i sigurnosni administratori više ne moraju provoditi vrijeme za stolom ili čekati kraj administrativnog računara. Gdje god bili, danju ili noću, njihov Web menadžer za SMARTair sisteme kontrole pristupa nudi im kontrolu pristupa nad svim prostorijama. On pojednostavljuje sigurno i trajno upravljanje pristupom.

Početak rada sa TS1000 Web sistemom je jednostavan. Nema lokalnog softvera za instalaciju niti naporne nadogradnje za svaki pojedinačni računar. Softver se instalira samo jednom mjestu tj. na serveru.

Sa svake tačke za prijavu, TS1000 Web se sigurno povezuje sa sistemskom bazom podataka. Sve što vam treba je uređaj sa web pretraživačem i prateći URL. Obrada, analiza i ažuriranje podataka odvija se brže nego kod konvencionalnog softvera baziranog na klijentima.

Preko TS1000 Web interfejsa, sigurnosni tim može da poništi svaki akreditiv u bilo kojem trenutku, ili da bežičnim putem ažurira prava pristupa. Potpuna daljinska kontrola daje menadžerima objekata mogućnost da daljinski otključaju svaka vrata, brže odgovore na upozorenja ili čak aktiviraju globalno zaključavanje u vanrednim situacijama.

„Oni iz voza, salona na aerodromu ili ureda za rad na daljinu mogu pratiti evidenciju korištenja ili podešavati kalendare s pravima pristupa“, dodaje Gaztañaga.

 

„Menadžeri sigurnosti i organizacije za koje oni rade sada mogu iskoristiti prednosti efikasnog, dinamičnog i fleksibilnog upravljanja pristupom.“

Ako želite saznati kako SMARTair sistem kontrole pristupa može pomoći vašem poslovanju, pogledajte video na https://www.youtube.com/watch?v=S17weHLm5Rs

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *