Događaji Sajmovi

Posjetili smo Integrated Systems Europe

Integrated Systems Europe (ISE) ponovio je epitet najposjećenijeg evropskog sajma audio-vizuelne industrije. Rekordan broj izlagača i posjetilaca iz cijeloga svijeta obilježio je četiri dana posvećena poslovanju, obrazovanju i povezivanju Priredila: a&s Adria

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Izložbeno-konferencijski centar RAI Amsterdam i ove je godine, od 6. do 9. februara, ugostio najveći evropski sajam audio-vizuelne industrije. Broj registrovanih posjetilaca iznosio je 80.923, što je za 10,3% više nego na prethodnom izdanju. Čak 30% posjetili su ISE prvi put, što je itekako važan podatak za izlagače koji su u potrazi za novim poslovnim kontaktima, a treba napomenuti i to da je i posljednjeg dana zabilježeno skoro 20.000 posjetilaca.

Petnaest dvorana

„Ovo je bio veliki događaj na svakom nivou. Sa zadovoljstvom mogu istaći da je broj posjetilaca i izlagača bio izuzetno veliki. Ispred ISE-a želim zahvaliti svim posjetiocima, izlagačima, partnerima i našim suorganizatorima AVIXA-i i CEDIA-i. Rezultat te saradnje je ISE kakvog ga vidite danas, što nam daje uvjerenje da uspjeh možemo ponoviti i sljedećih godina“, rekao je Mike Blackman, direktor organizacije sajma.

Izlagački prostor s najmodernijim audio-vizuelnim tehnologijama, proizvodima i rješenjima zakupilo je 1.295 izlagača, a njih 294 su prvi put učestvovali. Štandovi su se prostirali na 53.000 m2 u petnaest dvorana. Mnoge kompanije iskoristile su događaj da predstave nove proizvode, tehnologije i rješenja. Rast primjene IP-a u AV industriji, tehnologije proširene i pomiješane realnosti, povećanje broja uređaja za pametne domove, divergencija digitalnog signala kako u pametnim sistemima tako i u plug and play uređajima, povećanje broja malih LED ekrana, 4K rezolucija, internet stvari, povećanje upotrebe projekcijskog mapiranja, povezani audio – samo su neki trendovi koji su obilježili ovogodišnju audio-vizuelnu industriju.

Mnoštvo edukativnih programa

U konferencijskom dijelu vrijedi istaći predavanje arhitekte i inovatora Carla Rattija, koji je govorio o evoluciji pametnih građevina i gradova, devet specijaliziranih b2b konferencija o nizu AV tema, od inovacija i dizajna do blooloopLIVE noćnih izvedbi uživo uz pomoć videomapiranja, osvjetljenja i laserskih efekata, Sted Awards takmičenje, obilazak tri važne AV instalacije, uključujući Amsterdam arenu, te radionice programiranja. Osim toga, Integrated Systems Europe bio je mjesto održavanja World Masters of Project Mapping takmičenja, na kojem su predstavljene najbolje autorske videoizvedbe u Muzeju filma EYE u centru Amsterdama. Nagradu su ponijeli Glorian i Michael Quistrebert za rad Stripes 5.

Veliki broj rezervacija

„CEDIA je uživala u fenomenalnom ISE-u i ponosni smo što smo suvlasnici ovog zadivljujućeg događaja. Naši edukacijski programi sastojali su se od preko 50 predavanja o širokom spektru tema, od poslovanja do tehnologije. Naš štand je bio ispunjen posjetiocima, koji su se mogli upoznati s našim strateškim planom i razviti poslovne veze s našim članovima. Radujemo se spektakularnom povratku na ISE 2019. godine“, kazala je Tabatha O’Connor, izvršna direktorica CEDIA-e. Naredno izdanje sajma Integrated Systems Europe bit će održano u RAI Amsterdam centru od 5. do 8. februara 2019. godine. Budućnost izgleda neupitnom jer je već sada tri posto više rezervisanog prostora u odnosu na ovogodišnje izdanje.

U prilogu su fotografije sa sajma: 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *