Svijet

Secom ulaže 192 miliona dolara u AI i cloud tehnologije

“Secomova investicija pokazatelj je da su cloud i AI budućnost industrije sigurnosti”, izjavio je Dean Drako, većinski vlasnik Eagle Eye Networksa i Briva, najavivši time investiciju japanskog Secoma u ove dvije kompanije u iznosu od 192 miliona dolara.

Drako je Eagle Eye Networks, globalnog lidera u cloud videonadzoru, osnovao 2012. godine, gdje trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora, dok je većinsko vlasništvo nad Brivom, ponuđačem cloud tehnologija za kontrolu pristupa i pametne prostore, stekao 2015. godine i trenutno je njegov predsjednik.

“I Eagle Eye i Brivo će veliki dio ove investicije koristiti za dalji razvoj AI tehnologije, koja znatno unapređuje sigurnost firmi širom svijeta. Otvorene platforme Eagle Eyea i Briva pružaju kupcima izbor, efikasnost i inovaciju, a sve to će ova investicija ubrzati”, kaže on.

Kao nezavisne platforme, Eagle Eye Networks i Brivo integrišu se s mnogim dobavljačima različitih tehnologija, uključujući Proptech i druge vodeće platforme za upravljanje nekretninama. Osim toga, pružaju potpuno integrisano rješenje koje globalne kompanije koriste za upravljanje rizicima, identifikaciju prijetnji i reagovanje na njih.

Zajedničke sposobnosti kompanija omogućavaju analizu videozapisa i događaja s nadzornih kamera kao i upravljanje pristupom u stvarnom vremenu pomoću AI tehnologije, što optimizira sigurnost i zaštitu. Eagle Eye Networks će iskoristiti investiciju za dalji razvoj svojih analitičkih funkcija pogonjenih vještačkom inteligencijom, kao što su Smart Video Search, Smart Alarms i Vehicle Intelligence, dok će Brivo investiciju iskoristiti za povećanje prodaje, marketing, brži razvoj proizvoda i operativnih funkcija te procjenu strateških akvizicija. Dio sredstava će koristiti i za nastavak širenja u Evropi, Latinskoj Americi i Azijsko-pacifičkoj regiji te unapređenje “pametnih prostora” i AI funkcionalnosti na Brivo Access platformi za sve svoje korisnike.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *