Regija Vijesti

Sector Security prvi dobio Industrijsku sigurnosnu dozvolu

Nakon osam mjeseci intenzivnih provjera Sector Security postao je prva kompanija u oblasti privatne zaštite kojoj je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dodijelilo Industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stepena.

Provjere, koje obavlja Obavještavno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, vršene su u skladu s najvišim evropskim i svjetskim standardima, a tiču se, između ostalog, provjere poslovnih objekata, finansijskog poslovanja od osnivanja, poslovnih partnera i sklopljenih ugovora, te dokazivanja pouzdanosti rukovodećih i drugih odgovornih osoba u kompaniji.

Rješenje o nepostojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima stepena „Tajno“ i Industrijska sigurnosna dozvola bez sigurnosnog područja stepena „Tajno“ dodijeljeni su za kompaniju Sector Security, te za 17 njenih uposlenika.

„Sector Security od svog osnivanja teži vrhunskom kvalitetu. Ova dozvola je još jedna u nizu potvrda naše jake predanosti da radimo prema najvišim standardima, uz najveći stepen odgovornosti kako prema našim klijentima tako i prema našim partnerima i dobavljačima“, kazao je Slaviša Krunić, vlasnik kompanije Sector Security.

Industrijska sigurnosna dozvola neophodna je za klasificirane ugovore, odnosno one ugovore u kojima bi osoba ili kompanija mogla doći u dodir s tajnim podacima državnih organa Bosne i Hercegovine, druge države ili neke od međunarodnih organizacija.

Svečana dodjela održana je u sjedištu kompanije, a certifikate je uručio Mate Miletić, pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *