Događaji Sajmovi

Secutech 2018: U korak sa inovacijama

Sajam se u svom 21. izdanju održao u Taipei Nangang izložbenom centru u periodu od 25. do 27. aprila 2018. godine te je pozitivno ocijenjen i od strane posjetilaca i od strane izlagača. Secutech 2018 potiče razvoj industrije pomoću poslovnih partnerstava i inovacija u oblasti AI-a i sigurnosti

Izvor: Messe Frankfurt New Era Media

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Ovogodišnji sajam je imao znatno veći broj izlagača, što odražava dobru reputaciju Secutech brenda kao pouzdane destinacije na kojoj dobavljači mogu predstaviti svoje najnovije proizvode i rješenja. Posebno je značajno povećanje broja međunarodnih izlagača, što ističe rastući značaj Secutecha na međunarodnoj sceni. Izlagači iz 19 zemalja i regiona ove godine su prisustvovali na izložbenom prostoru od 22.086 kvadradnih metara. Ukupni broj od 427 izlagača predstavlja porast od 14,8 posto u odnosu na prošlogodišnje izdanje sajma, a Kina, Češka Republika, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Indonezija, Japan, Južna Koreja, Malezija, Holandija, i Sjedinjene Američke Države samo su neke od zamalja koje su bile zastupljene među ovogodišnjim dobavljačima. Porast broja izlagača je pokazatelj dobrih uslova koji vladaju na tržištu sigurnosti, koje se stalno mijenja i čiji se fokus nastavlja prebacivati sa tradicionalnih sigurnosnih uređaja na inteligentna i prilagođena sigurnosna rješenja. Vještačka inteligencija, IoT, inteligentna videoanalitika i tehnologije za pametno upravljanje identitetima samo su neke od tehnologija predstavljenih na sajmu, budući da se na Secutechu mogao pronaći sveobuhvatan niz sigurnosnih proizvoda. Softver je, usljed sve veće potražnje za prilagođenim rješenjima i konvertovanjem izuzetno velike količine podataka u vrijedne poslovne izvještaje, postao moćniji nego ikada. Stoga je na sajmu otvorena specijalna zona za softverske inovacije kako bi se predstavila najnaprednija rješenja, uključujući ona za prepoznavanje lica, 3D/4D snimanje, detekciju različitih vrsta ponašanja, prepoznavanje govora, kao i druga napredna rješenja predstavljena od strane sve većih startup kompanija i poznatih proizvođača kao što su eRAY SECURE, AiUnion, LIPS, BOSCH i drugi. U svjetlu softverskog napretka, otvoren je veći broj tematskih paviljona koji su sadržavali najtraženija rješenja u rastućim vertikalama, uključujući fabrički sektor, transport, maloprodaju, uličnu rasvjetu i svakodnevni život.

Izlagači i kupci zadovoljni većim izborom proizvoda

Vodeći svjetski brendovi pozitivno su ocijenili sajam nakon što su na njemu proveli tri uspješna dana. Kompanije Hikvision, LILIN, Dahua, Hi Sharp, Seagate, Honeywell, NEXCOM, Network Optix, iCatch i Klacci neke su od brojnih istaknutih brendova u ovoj industriji koji su odlučili izložiti svoje proizvode na Secutechu. Privučeni prilikom da pogledaju širok spektar najnovijih proizvoda i inovacija, kupci su se također pojavili u velikom broju. Ukupno je na sajmu registrovano 19.907 posjetilaca. Najbolji pokazatelji velike raznolikosti proizvoda dostupnih posjetiocima na uvid su dodaci u vidu Češkog paviljona i Centra za pametno življenje. Neke od stvari koje su privukle pažnju kupaca uključuju uređaje za pametne kuće s podrškom za glasovnu kontrolu, sisteme za prijenos uživo, LPWAN, cloud i pohranu velikih podataka, otvoreni video, nadzorne sisteme zasnovane na AI-u, cloud komunikacijska rješenja, integrisana rješenja za korištenje u IoT-u i rješenja za prevenciju katastrofa. Komentarišući uspjeh Secutecha 2018, zamjenica direktora Messe Frankfurt New Era Business Medije, Regina Tsai, izjavila je: “Oduševljeni smo ishodom ovogodišnjeg sajma. Povećanje broja prisutnih, kako izlagača, tako i posjetilaca, demonstrira da se Secutech kreće u pravom pravcu. Ne samo da smo imali povećan broj posjetilaca, nego smo imali i veći izbor predstavljenih proizvoda. Tržište sigurnosti se oduvijek brzo razvijalo i uzbuđeni smo zbog toga što akteri u ovoj industriji sve češće odabiru Secutech kao platformu preko koje održavaju korak sa tržišnim promjenama”.

Dodatni programi su olakšali ostvarivanje poslovnih kontakata

Uz poslovanje koje se odvijalo tokom sajma, Secutech je također dopunjen i nizom dodatnih događaja u koje je spada preko 160 seminara te forum pod nazivom “Sigurnost + AI”. Potražnja za videoanalitikom zasnovanom na AI-u raste širom svijeta zahvaljujući činjenici da sigurnosna industrija dostiže kritičnu količinu podataka prikupljenih preko videonadzornih rješenja. Forum se zbog toga pokazao kao popularna atrakcija sajma a uključivao je vodeće kompanije u ovoj oblasti, NVIDIA-u, Kneron, Hikvision, Qognify, Umbo CV, VIVOTEK, Cyberon, SkyREC, LILIN, DT42, AMTK i Viscovery, a također se bavio i primjenom AI-a u pametnim gradovima, maloprodaji i poslovnoj analitici. Pored “Sigurnost + AI” foruma, posjetioci su također pozitivno ocijenili i dio posvećen mobilnom tržištu u Aziji. Njegov prateći seminar se naročito pokazao korisnim za posjetioce budući da im je omogućio informisan uvid u inteligentne sisteme transporta (ITS-ove) i tržište umreženih vozila u azijsko-pacifičkom regionu. ITS je koncept koji, baš kao i pametni grad, postaje sve popularniji širom svijeta budući da kompanije u sigurnosnoj industriji prepoznaju njegov ogroman potencijal da poboljša transport pomoću umreženih uređaja, senzora i podataka. Direktorica prodaje za tržište Kine, Južne i Jugoistočne Azije u Genetecu, Lynette Pon, kaže: “Zadovoljni smo što smo ovdje na Secutechu mogli predstaviti svoj inteligentni saobraćajni sistem. Veoma smo uzbuđeni zbog ovogodišnjeg izdanja sajma zato što se uveliko fokusira na različite vertikale, naročito na transport i mobilni sektor. Sastajanje sa kupcima iz Taipeija i okolnih regiona sa ovog tržišta glavni je cilj našeg učestvovanj stoga nam je važno da upoznamo industriju sa svojom ponudom i načinom na koji naša unificirana tehnologija može pomoći u integraciji različitih rješenja”.

Jedan na jedan

Popularni program poslovnog spajanja po principu “jedan na jedan” ponovo je pozitivno ocijenjen zbog kvaliteta usluge i efikasnosti po pitanju ispunjavanja potreba kupaca. Tokom sajma održano je rekordnih 528 sesija poslovnog spajanja, a više od 60 posto kupaca bilo je u potrazi za softverskim i videoanalitičkim proizvodima i rješenjima. Tokom Secutecha održana je i SMAhome međunarodna konferencija koja je posjetiocima pružila priliku da od industrijskih aktera dobiju vrijedne informacije, a obuhvatila je teme kao što su globalni trendovi u oblasti rješenja za pametne domove, AI rješenja na tržištu pametnih domova, umrežavanja po mesh principu i višeprotokolne podrške u oblasti pametnih domova, primjene IoT-a u svakodnevnom životu i integrisanih rješenja za velike projekte pametnog življenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *