Kontrola pristupa Svijet

Sistem bežične kontrole pristupa TESA nudi vrhunsko iskustvo hotelskim gostima

Hotel Flint u Dornbirnu u Austriji novi je objekat koji spaja najbolje iz savremenog i tradicionalnog ugostiteljstva. Prilikom renoviranja Ville Weiss iz 19. stoljeća i proširenja na objekat iz 21. stoljeća, građevinski investitor je tražio inteligentno pristupno rješenje koje bi izgledalo atraktivno i istovremeno pomoglo hotelskom osoblju da upravlja zgradom i efikasnije pruža usluge gostima.

Tražen je i fleksibilni sistem upravljanja koje bi sve držao pod kontrolom na daljinu, a istovremeno budućim potrebama prilagodio zaštitu vrata i usluga u ovom poznatom hotelu.

Za hotel Flint je odabran ASSA ABLOY-ov TESA bežični sistem za upravljanje pristupom preko mreže, sa 80 i-minimal elektromehaničkih brava za vrata, zidnim čitačima i i-max bravama sa certifikatom o otpornosti na požare. Ovo dugoročno i cjelovito tehnološko rješenje podjednako je prikladno za ovu historijski važnu zgradu kao i za dodatni savremeni objekat. Ovi elektronski uređaji za vrata pomažu hotelu Flint da svojim gostima ponudi moderno iskustvo boravka, uključujući samouslužnu prijavu i pristup sobama putem telefona.

ASSA ABLOY-eva TESA i-minimal brava: neupadljiva estetika i vrhunska sigurnost

Gostinske sobe, ulazi u spa i unutrašnja vrata u hotelu osigurani su i-minimal bežičnim usadnim bravama. I-minimal je robusna elektromehanička brava vrata na baterije koja radi gotovo potpuno neprimjetno. Uz minimalističku estetiku, ova brava se suptilno uklapa u tradicionalne i moderne interijere. Uz i-minimal brave ugrađeni su i zidni čitači za ulazna i panik vrata, te i-max brave za protupožarna vrata.

Elektronika i mehaničke komponente i-minimal brava ugrađuju se u krilo vrata, tako da su jedini vidljivi dijelovi modul čitača s jedne i dugme za privatnost s druge strane. Brave se uklapaju u svaki interijer jer su kompatibilne s različitim formatima DIN kvaka.

„Glavne prednosti pristupnog rješenja TESA su njegov dizajn i mrežne funkcije,” kaže inženjer Koch Wolfgang, generalni direktor kompanije Schlüssel Koch koja je specijalizirana za sigurnost hotela. „Već smo spremni za budućnost.”

I-minimal pomaže u pojednostavljivanju zadataka upravljanja hotelom. Senzori za zaključavanje upozoravaju osoblje ako vrata, na primjer, ostanu otvorena. Preko TESA Wireless Online interfejsa moguće je daljinski otključati sobu.

„Recepcija može direktno komunicirati s vratima i dobijati povratne informacije, poput onih o tome da li je gost u svojoj sobi ili ne želi da ga ometaju”, dodaje on. „Obavijesti o statusu baterije direktno se šalju tehničkom timu, tako da možemo djelovati proaktivno.”

Softver za upravljanje sistemom integrira se sa hotelskim samouslužnim kioscima. Gosti se mogu prijaviti od kuće, ući u hotel pomoću PIN-a i dobiti svoju ključ karticu na kiosku.

Saznajte kako digitalni pristup može ponuditi vrhunsko upravljanje objektom i pogodnosti za goste na našoj web stranici

https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/tesa-hospitality

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *