Sajmovi Svijet

Intersec 2024: Jubilarno izdanje uz rekordan broj izlagača

Srebreno jubilarno izdanje sajma Intersec 2024 će biti najveće ikada, uz dodatnu podršku ključnih državnih tijela UAE

Sajam Intersec 2024 proslavit će svoje 25. jubilarno i regionalno važno izdanje uz rekordno veliki broj izlagača. Taj broj će, prema najavama, biti 20% veći nego u 2023. godini, čime se naglašava važnost tehnologija sigurnosti, zaštite i protivpožarne zaštite u regiji MENA (Bliski istok i sjeverna Afrika).

Organizatori Interseca 2024, vodećeg svjetskog sajma za sigurnost, zaštitu i protivpožarnu zaštitu, pripremaju se za otvaranje vrata do sada najvećeg izdanja ovog događaja u njegovoj 25 godina dugoj historiji. Sajam će se održati od 16. do 18. januara 2024. u Svjetskom trgovinskom centru u Dubaiju (DWTC). Ovogodišnja tema su inovacije sigurnosnih tehnologija za proteklih i narednih četvrt stoljeća. I u izložbenom dijelu organizatori očekuju značajan porast broja međunarodnih učesnika od najmanje 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Oni će ugostiti i više od 45.000 poslovnih posjetitelja iz cijelog svijeta koji će doći u Emirate kako bi prisustvovali ovom događaju.

Više izlagača

Uz pokroviteljstvo Njegovog visočanstva šeika Mansura bin Muhammeda bin Rašida al-Maktuma, srebreno jubilarno izdanje Interseca otvorit će vrata za oko 1.000 izlagača iz više od 60 zemalja svijeta, od kojih će se otprilike četvrtina predstaviti po prvi put. Sajamski prostor obuhvata 13 hala u DWTC-u, što je 20 posto više prostora u odnosu na 2023. godinu. Intersec na taj način potvrđuje svoj status neizbježne stanice za povezivanje na raskrsnici globalne industrije sigurnosti, zaštite i protivpožarne zaštite. Okupljajući kupce, prodavce i donosioce odluka na jednom mjestu, Intersec će poslužiti kao dinamična platforma za umrežavanje, sklapanje poslova i globalnu demonstraciju najsavremenijih tehnologija i inovacija u Dubaiju.

Pri tom, svaki element Interseca bit će povezan s odgovarajućim državnim tijelima Emirata, što naglašava posvećenost zemlje domaćina ključnim industrijama. Policija Dubaija i Regulatorno tijelo za sigurnosnu industriju (SIRA) već su kapilarno povezani sa sigurnosnim sektorom. Civilna zaštita Dubaija uvezana je s protivpožarnom i spasilačkom komponentom Interseca. Na kraju, i sama Općina Dubai već dugo podržava sigurnosni sektor, dok je tamošnje Vijeće za cyber sigurnost uz Elektronski sigurnosni centar Dubaija već odavno predvodnik promocije važnosti cyber sigurnosti u regiji i šire.

Inovacije i digitalna sigurnost u centru pažnje

Ove godine inovacije i digitalna sigurnost će igrati centralnu ulogu na sajmu Intersec 2024. Razlog za to je činjenica da sigurnosni profesionalci iz cijelog svijeta žele da sarađuju, inoviraju i aktivno traže nove tehnologije kako bi zadovoljili potrebe industrije, koje se danas jako brzo mijenjaju.

„Dva mjeseca prije do sada najvećeg izdanja Interseca radujemo se što ćemo biti u mogućnosti da ponudimo platformu za okupljanje vodećih igrača u industriji tokom tri dana namijenjena otkrićima, umrežavanju, razmjeni znanja i, prije svega, unapređenju same industrije“, kaže Alex Nicholl, komercijalni direktor grupacije u organizaciji Intersec Messe Frankfurt Middle East.

Promocija industrije kroz sveobuhvatni konferencijski program

Osim izlagačke komponente, Intersec 2024 će poslužiti i kao pozornica za kreiranje sigurnijeg svijeta jer se pod okrilje sajma vraća i vrhunski konferencijski program. To uključuje ekskluzivni Samit sigurnosnih lidera (ISLS), koji istražuje trendove održive sigurnosti i prikupljanja obavještajnih podataka o geopolitičkim rizicima. U pripremi je i konferencija o cyber sigurnosti, čiji je domaćin Vijeće za cyber sigurnost Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj događaj će se pozabaviti sigurnošću metaverzuma i arhitekturom nultog povjerenja, a u planu je i Konferencija o sigurnosti i zaštiti na radu koja obrađuje ključne trendove vezane za sigurnost na radnom mjestu.

Vatrogasna i spasilačka konferencija, čiji je domaćin Civilna zaštita Dubaija, pozabavit će se strategijama i najboljim praksama u vezi s temama kao što su planiranje odgovora u kriznim situacijama, zaštita od požara i usklađenost, te angažman zajednice. U isto vrijeme, posjetiteljima će biti dostupan i posebni paviljon za predstavljanje liderskih ideja. Njegov domaćin je platforma Access Control Executive Brief, a centralna tema će biti budućnost industrije kontrole pristupa i pametnih brava.

„Ove konferencije i radionice služe kao intelektualno kucajuće srce Interseca, odnosno, kao platforma na kojoj se seciraju ključna pitanja, otkrivaju inovativna rješenja i sije sjeme napretka“, dodaje Nicholl.

Raznolikost događaja obuhvata radionicu o rizicima i borbi protiv dronova, radionicu o upravljanju u kriznim situacijama i komunikacijama, demonstracije rada uživo u prostoru nazvanom Attack Zone, predstavljanje industrijske sigurnosne opreme na svojevrsnoj modnoj pisti nazvanoj Safety Walk, kao i Future Defenders Hack Arenu namijenjenu studentima i profesionalcima. Pored toga, bit će dodijeljene i nagrade kojim će se odati priznanje izvanrednim dostignućima u ključnim sektorima – Intersec Awards, dok će Premium Club ponuditi napredni program umrežavanja za profesionalce u industriji.

Ovogodišnje 25. izdanje Interseca će obuhvatiti pet širokih sekcija proizvoda: komercijalnu i perimetarsku sigurnost, državnu sigurnost i policiju, protivpožarnu zaštitu i spašavanje, sigurnost i zdravlje na radnom mjestu i cyber sigurnost. Na taj način, učesnici će dobiti uvid u prilagođena rješenja za svaki segment industrije pod jednim krovom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *