Svijet

Smithsu povjereno skeniranje prtljaga na Kuvajtskom aerodromu

Smiths Detection isporučit će opremu za pregledanje prtljage za novi terminal 2 na Međunarodnom aerodromu u Kuvajtu, koji je trenutno u izgradnji. Ugovor uključuje ugradnju Hi-Scan 10080 XCT skenera za pregled prtljaga.

Terminal 2, koji bi trebao biti međunarodno tranzitno čvorište, imat će mogućnost da upravlja protokom 25 miliona putnika godišnje, a oprema za skeniranje pomoći će da se osigura brz i temeljit pregled prtljage i tereta koji prolaze kroz terminal.

Jerome de Chassey, potpredsjednik Smiths Detectiona za Bliski Istok, rekao je: “Zadovoljni smo partnerstvom s Međunarodnim aerodromom u Kuvajtu. Pružit ćemo im najbolji skener u klasi za njihov novi terminal. Rešenja koja su odabrali koriste se na nekim od najvećih aerodroma širom svijeta i osmišljena su da omoguće efikasno pregledanje.”

Hi-Scan 10080 XCT koristi dvoenergetski skener koji snima iz dva ugla s 3D računarskom tomografijom visoke rezolucije (CT) i osmišljen je da pruža izvanredne nivoe sigurnosti uz nisku stopu lažnih uzbuna. Prema Smithsu, on premašuje zahtjeve međunarodnih regulativa, jer je ispunio odredbe Standarda 3.1 (najviši definisani sigurnosni standard u EU), a posjeduje i TSA 7.2 certifikat.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *