Maloprodaja Vertikalna tržišta

Šta donosi nova generacija Bosch tehnologije

U maloprodaji jedan od najvažnijih izazova za svako poduzeće je manjak. Na globalnoj razini manjak je koštao trgovce oko 110 milijardi eura u 2015. Blizu polovice štete čine kupci koji kradu, ali i zaposlenici u tome imaju veliki udio

Piše: Danijel Jerković, regionalni prodajni menadžer, Bosch Security Systems

E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Kako je maloprodaja vrlo konkurentno tržište s relativno niskim maržama, postaje očito da trgovci kao sastavni dio svoje zaštitne i sigurnosne strategije moraju ulagati u tehnologije za smanjenje manjkova. Potreba za videonadzorom je očita kako bi se odvratili stranci od neovlaštenog pristupa, pratile sumnjive aktivnosti i identificirali potencijalni kriminalci.

Prevencija i otkrivanje

Videonadzor može i spriječiti krađu i pomoći identificirati lopova nakon čina. Može se koristiti za identifikaciju sumnjivog ponašanja na podu trgovine baš kao što može osigurati mjesta kao što su skladišta ili uredi. Tehnologije nadzora uvelike su se poboljšale tijekom posljednjih nekoliko godina. Kamere nove generacije ne pružaju samo briljantne slike visoke rezolucije, čak i pod teškim uvjetima osvjetljenja, već nude i uravnoteženo upravljanje i poslovanje, što rezultira smanjenjem troškova. Danas mnoge nadzorne kamere nude HD ili čak 4K Ultra HD rezolucije sa do 8 megapiksela. Takve kamere mogu pružiti vrlo detaljne slike i na taj način poboljšati sposobnost operatera da otkrije sumnjive aktivnosti. Još jedan zanimljiv korak u razvoju zaštite u maloprodaji je dolazak panoramskih kamera. Uz njihov pregled od 180 ili 360 stupnjeva u jednoj slici može se riješiti poznati problem slijepe točke. Bosch panoramske kamere za unutarnja i vanjska ukruženja lako su dostupne s rezolucijom do 12 megapiksela i 30 sličica u sekundi, nudeći visoku kvalitetu videa.

Video u ulozi povećanja dodane vrijednosti 

Inteligentna videoanaliza može djelovati kao osposobljivač potpuno nove primjene u maloprodaji. Neke od njih mogu se naći u trgovinama već danas, ali će se sve više pojavljivati u idućih nekoliko godina. Jedan primjer je kombinacija otkrivanja gužve i analize pokreta, koja može pružiti korisne informacije za optimizaciju izgleda trgovine. Integracijom takvog rješenja s POS sustavom bit ćete u mogućnosti izračunati čak i stope pretvorbe. Dok POS program zna točno koliko ste novih „cool“ slušalica prodali, inteligentan video će vam reći koliko kupaca je pokazalo interes za njih bez da ih kupe. Dugoročno, podaci koje generira inteligentna videoanaliza igraju važnu ulogu u poboljšanju marketinga u maloprodaji.

Nema više slijepih točaka

Zahvaljujući Bosch FLEXIDOME IP panoramskim kamerama, vlasnicima trgovina više ništa neće proći neopaženo. FLEXIDOME IP 7000 MP unutarnja panoramska kamera nudi potpuni pregled određenog područja od 180 ili 360 stupnjeva s rezolucijom od 12 megapiksela i 30 sličica u sekundi, i sve to u kombinaciji s objektivom ribljeg oka. Za unutarnju i vanjsku primjenu panoramska kamera FLEXIDOME IP 5000 MP nudi najmanji 360-stupanjski kupolasti dizajn dostupan na tržištu kombinirajući rezoluciju od pet megapiksela i 15 fps te objektivom ribljeg oka. Oba modela osiguravaju potpuni uvid u jednu sliku bez slijepe pjege i lako snimanje pokretnih objekata. Na taj način značajno poboljšavaju učinak rješenja videonadzora u maloprodaji. U kombinaciji s Video Security Client softverom, korisnik može odabrati do šest različitih načina gledanja. FLEXIDOME IP panoramska 7000 MP kamera ima cijeli paket inteligentne videoanalitike kako bi se osiguralo da su operateri upozoreni kada je to potrebno i da relevantne informacije dostavljaju najučinkovitije uživo i unatrag.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *