Kontrola pristupa

Stambeni kompleks u Madridu usvojio mobilni digitalni pristup  

Očekivanja stanara i vlasnika domova u stambenom sektoru brzo se mijenjaju. Digitalni pristup nudi rješenje koje se uklapa u savremeni etos jer objedinjuje dizajn, funkcionalnost, tehnologiju i održivost.

STAY by Kronos je brzorastući građevinski investitor i pružatelj usluga u španjolskom sektoru nekretnina za izgradnju i iznajmljivanje (BTR). Tamo biznis cvjeta jer su investicije porasle za preko 17% između 2021. i 2022.*. Takav značajan uspjeh privlači sve više poslovnih subjekata koji se natječu za lokaciju, kvalitetu i zadovoljstvo kupaca uslugama koje nude. Tržište iznajmljivanja prostora je strogo regulirano, tako da su operativna, vremenska i troškovna efikasnost od suštinskog značaja.

STAY već upravlja nekretninama u gradovima, uključujući Cordobu i Tarragonu, jer u toj agenciji postoji svijet o mogućnostima koje nudi digitalni pristup. Za novu lokaciju za izgradnju tornjeva blizanaca u Madridu tražili su praktičnu, korisniku prilagođenu i uvezanu kontrolu za domove i zajedničke prostore, uključujući teretanu i prostore za rad.

Rješenje je trebalo biti i praktično i sigurno za korisnike objekta. Ono je moralo olakšati posao menadžerima objekata koji moraju efikasno sarađivati s pružateljima usluga kojima je često potreban privremeni pristup lokaciji.

Praktičan i siguran mobilni digitalni pristup

STAY by Kronos je izabrao ASSA ABLOY SMARTair kao rješenje za bežični digitalni pristup. Menadžeri zgrada sada mogu brzo poništiti sve izgubljene akreditive i, po potrebi, izdati nove, čak i na daljinu.  To smanjuje operativne troškove, održava sigurnost zgrade i nudi fleksibilnost koja im je potrebna na dnevnoj bazi.

Ulazi na glavna vrata se otključavaju pomoću SMARTair zidnih čitača. Stanari mogu lako pristupiti zgradi i kretati se kroz nju pomoću standardne pametne kartice, RFID privjeska za ključeve ili aplikacije SMARTair Openow koja pohranjuje sigurne ključeve za mobilne uređaje na njihovom telefonu. Sigurne bežične maske za brave na baterije i-max zaključavaju 121 stan i zajedničke prostore (teretanu, igraonicu i dr.) u obje zgrade. Tokom instalacije nisu bili potrebni kablovi ili intenzivni radovi na vratima.

Za stanare, praktičnost korištenja u odnosu na metalne ključeve predstavlja važnu prednost. „Ključ imaju na svom mobilnom telefonu, tako da smo sigurni da ga neće izgubiti, a i korisnici su zadovoljni“, kaže Carlos Rodríguez-Bailón Fernández, generalni direktor agencije STAY by Kronos.

Iz perspektive objekata, SMARTair štedi vrijeme na upravljanju izvođačima radova koji nude usluge stanarima. Programiranje privremenog mobilnog pristupa zajedničkim prostorima kao što je menza putem TS1000 Web platforme odvija se brzo i intuitivno.

Digitalno zaključavanje sigurnosnom bravom

SMARTair i-max posjeduje funkcije za poboljšanje sigurnosti i bezbrižan boravak u objektu za stanare. Njima je lako zaključati ulazna vrata jednostavnim podizanjem ručke i aktiviranjem sigurne brave s tri zasuna. Na sličan način, i-max anti-panik mehanizam garantira brz izlaz u slučaju nužde, čak i kada su vrata zatvorena zasunom.

Zahvaljujući ovim sigurnosnim prednostima i informacijama o zadovoljstvu stanara, SMARTair je postao standardno rješenje za sve STAY by Kronos projekte u Madridu, Tarragoni i šire. „Uz ASSA ABLOY uvijek možete imati povjerenje u etabliranu kompaniju i dugogodišnjeg tržišnog lidera s provjerenim rezultatima,” dodaje Carlos. „Oni su naš tehnološki saveznik.”

Saznajte kako digitalni pristup rješava izazove upravljanja sigurnošću u stambenim zgradama na www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/industries/residential/multi-residential

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *