Kontrola pristupa

Suprema XPass 2: Idealno rješenje za sigurnu kontrolu pristupa

U Supreminoj ponudi nalazi se i XPass 2 RFID čitač, koji je veoma kompaktan i dolazi u tri moguća dizajna. Iako se može spojiti na kontroler, ovaj čitač nema potrebe za njim jer je riječ o distribuiranom rješenju.

Piše: Artem Arifov, menadžer za razvoj poslovanja, Suprema Europe and North Africa: E-mail: aarifov@supremainc.com

U poređenju s tradicionalnom kontrolom pristupa koja je centralizirana (kontroler vrata + RFID čitač), XPass 2 koristi distribuiranu arhitekturu (TCP/IP inteligentni čitač-kontroler). Čitač je istovremeno i kontroler vrata i čitač, što snižava troškove, kako pri kupovini tako i pri ugradnji uređaja, jer je instalacija mnogo brža. Supremin XPass 2 koristi napajanje preko Etherneta (PoE) i može se direktno povezati na bravu, senzor vrata i tipku ili taster za izlaz. Radi veće sigurnosti, ima opcionalni Secure IO2 modul, koji će se povezati na vrata i dodatnu opremu. SIO2 se instalira u zatvorenom, sigurnom dijelu zgrade i povezan je na XPass 2 preko RS485 OSDP protokola (sa sigurnim kanalom u Master Slave modu).

Gdje se može koristiti?

XPass 2 je idealno rješenje za one koji žele smanjiti troškove instalacije, a zadržati isti nivo sigurnosti i kvaliteta usluge. Savršen je za zajedničke radne prostore, male kancelarije, kao i za teretane, škole, univerzitete, fabrike, bolnice ili logističke centre, odnosno sve one prostore u kojima je potrebno upravljati sa 10 do 100 vrata. S obzirom na IP67 zaštitu, može se instalirati i unutra i na otvorenom. XPass 2 dolazi s jakim kućištem, otpornim na pokušaj vandalizma prema IK08 standardu. Ima zaštitu od prodora vlage pri radnoj temperaturi između -30° do 65°C. Bez obzira na vremenske uslove, XPass 2 je odličan izbor za vanjsku upotrebu.

Kompatibilnost s različitim vrstama pristupnih kartica

Zbog tehnologije koja omogućava upotrebu RF kartica različitih frekvencija, XPass 2 podržava i nižu (125 KHz) i višu (13.56 MHz) frekvenciju, uključujući najčešće standarde RFID kartica (Mifare, DesFire, EV1EV2). Ako ste već izdali kartice svojim zaposlenicima, kao što su EM kartice, možete bez problema preći na sigurniji standard kao što je EV2, jer i stare i nove kartice mogu raditi istovremeno. Ne morate ponovo kupovati sve čitače.

A šta je sa NFC-om za mobilnu vezu?

XPass 2 može čitati Bluetooth Low Energy (BLE) i NFC signale kako bi omogućio upotrebu mobilnih kredencijala kada se koristi Supremina aplikacija za pametne telefone (AIRFOB PASS) dostupna na AppStoreu (iOS) i Google Playu (Android). S tom aplikacijom Suprema pretvara bilo koji iOS ili Android pametni telefon u visokosiguran beskontaktni uređaj za dozvolu pristupa, eliminirajući troškove povezane s izdavanjem pristupnih kartica i senzora koji rade na blizinu. Zahvaljujući Supreminim rješenjima za kontrolu pristupa mobilnim uređajima, vaš pametni telefon postaje vaš pristupni ključ. Za više informacija kontaktirajte www.supremainc.comenwheretobuylist.asp.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *