Svijet

Teledyne Flir akvizirao finski Noiseless Acoustics

 Teledyne Technologies postao je većinski vlasnik Noiseless Acousticsa, finske kompanije koja dizajnira i proizvodi Si124 uređaje za snimanje zvukova i rješenja za prediktivno održavanje, uključujući nove Flirove Si bežične kamere serije.

NL Acousticsovi proizvodi za kamere u kombinaciji s naprednom analitikom pružaju napredna rješenja za snimanje i nadzor. Oni korisnicima omogućavaju da otkriju kritične probleme i donesu inteligentne odluke o održavanju u više aplikacija, kao što su distribucija električne energije, sistemi komprimiranog zraka i nadzor stanja u fabrikama.

Osnivači finske kompanije Kai Saksela i Jonas Nyberg zadržat će manjinski udio u poslovanju i trenutne izvršne pozicije.

“Sa NL Acousticsom radimo od 2019. godine i sa zadovoljstvom smo ojačali naše partnerstvo”, rekao je Rickard Lindvall, generalni direktor Teledyne Flir Solutionsa. “Teledyne i NL Acoustics zajedno pružaju širok spektar sigurnosnih i rješenja za nadzor stanja sistema, uključujući sisteme akustičnog snimanja, optičke kamere za otkrivanje curenja plina i uređaje za detekciju opasnih plinova i plamena.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *