Svijet

Triton kupuje Acre, u čijem je vlasništvu Vanderbilt, ComNet i Razberi

Triton je potpisao ugovor o preuzimanju Acrea, ponuđača sigurnosnih rješenja sa sjedištem u Dallasu i Dublinu. Sporazum podrazumijeva da Acreovi brendovi Vanderbilt, ComNet i Razberi, dobro poznati u globalnoj industriji sigurnosne tehnologije, sada imaju novog vlasnika. Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni.

Acre je jedan od globalnih lidera u isporuci sigurnosnih sistema za kontrolu pristupa i protivprovalu, kao i inovativnih videonadzornih rješenja s komunikacijskim mrežama i portfolijem inteligentnih uređaja. Softverska i sigurnosna rješenja Acreove porodice kompanija (Vanderbilt, Open Options, RS2 Technologies, ComNet i Razberi) osiguravaju imovinu hiljada velikih i malih klijenata u privatnom i javnom sektoru širom svijeta. Danas Acre zapošljava približno 325 radnika u više od 25 zemalja.

Triton će tome doprinijeti stručnošću i dodatnim kapitalom za podršku Acreovim inovacijama i strategiji kupovine i razvoja.

“Radujemo se što ćemo kao stabilan vlasnik aktivno podržati upravu i zaposlenike Acrea ulažući u rast i razvoj kompanije. Naša međunarodna mreža i iskustvo dodatno će ojačati Acreovu poziciju jednog od vodećih globalnih dobavljača inteligentnih elektronskih sigurnosnih rješenja”, rekao je Peder Prahl, direktor Triton fondova.

Triton je od osnivanja 1997. godine sponzorisao devet fondova, fokusirajući se na kompanije u industrijskom, poslovnom, potrošačkom i zdravstvenom sektoru. Triton fondovi ulažu i podržavaju pozitivan razvoj srednje velikih preduzeća sa snažnim evropskim naslijeđem, želeći biti pokretači pozitivnih promjena ka održivim operativnim poboljšanjima i rastu. Trenutnih 45 kompanija u Tritonovom portfoliju kombinovano ostvaruju prodaju od oko 18,2 milijarde eura i imaju približno 100.800 zaposlenih.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *