Svijet

ONVIF imenovao novog predsjednika Upravnog odbora

Leonid Levit, direktor integracije sistema u Axis Communicationsu s više od deset godina iskustva u upravljanju proizvodima, marketingu i prodaji, novi je predsjednik Upravnog odbora ONVIF-a. Dužnost preuzima od Pera Björkdahla, koji se nakon devet godina povlači s mjesta predsjedavajućeg.

“ONVIF je u proteklih deset godina radio na omogućavanju gotovo univerzalne interoperabilnosti IP uređaja, omogućavajući krajnjim korisnicima i integratorima slobodu izbora u odabiru proizvoda za videonadzor i kontrolu pristupa”, rekao je Levit. “Radujem se što ću biti dio sljedeće evolucije ONVIF-a, koji nastavlja pružati podršku našoj evolutivnoj industriji i produbljivati veze između analitike, IoT-a, vještačke inteligencije i drugih tehnologija.”

Prije funkcije direktora integracije sistema Levit je bio globalni proizvodni menadžer za analitička rješenja u Axisu, a radio je i u Sony Mobile Communicationsu i Ericsson Mobile Platformsu.

Osnovan 2008. godine, ONVIF je jedan od vodećih industrijskih foruma za poticanje interoperabilnosti IP sigurnosnih proizvoda. Organizacija ima globalnu bazu članova proizvođača videonadzornih kamera, softvera za upravljanje videozapisima i sistema kontrole pristupa. Više od 19.000 proizvoda usklađeno je s ONVIF-ovim profilima: S za prijenos videopodataka, G za snimanje i čuvanje podataka, C za fizičku kontrolu pristupa, Q za poboljšane out-of-the-box funkcionalnosti, A za širu konfiguraciju kontrole pristupa i T za napredni prijenos podataka. ONVIF nastavlja raditi sa svojim članovima na širenju broja interoperabilnih IP rješenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *