Regija

Uveden videonadzor na novim dječijim igralištima u Malom Zvorniku

Opština Mali Zvornik postavila je nadzorne kamere na svih sedam novih dječijih igrališta, sagrađenih prošle godine uz podršku Vlade Švicarske.

Prema riječima Zorana Jevtića, predsjednika te općine na granici Srbije i Bosne i Hercegovine, lokalna samouprava bila je primorana na taj potez jer su oštećenja na mobilijaru bila sve češća. Apelovao je na neodgovorne pojedince da to ne čine te dodao da će policija preduzeti zakonom propisane mjere protiv osoba za koje utvrdi da su počinile spomenute prekršaje i koje će morati namiriti štetu koju su pričinili.

Policija je nedavno otkrila osobe koje su uništavale kante za smeće, žardinjere, ukrasne biljke i kontejnere, protiv njih su podnesene prijave i već su platili štetu koju su napravili.

Svako ko bude uništavao javnu imovinu bit će sankcionisan, kaže Jevtić, a Opština će nastojati da uvede videonadzor na javnim površinama gdje god ga trenutno nema radi lakšeg i bržeg otkrivanja počinilaca prekršajnih djela i sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *