Videonadzorni sistemi

Vivotek: Budite svjesni svega gdje god da se nalazite

Zahvaljujući novim naprednim sigurnosnim sistemima kompanije VIVOTEK, u potpunosti prilagođenim potrebama korisnika, vlastitu sigurnost sada je moguće podići na mnogo viši nivo

Piše: Đorđe Baćić, menadžer za razvoj poslovanja, VIVOTEK; E-mail: djordje.bacic@vivotek.com

Sigurnost i nadzor poslovanja nikada nisu bili lakši zahvaljujući besprijekornoj integraciji VIVOTEK-ovih kamera serija 80 i 88 sa Vortex Connect aplikacijom, integrisanom u mrežne snimače, kojoj možete pristupiti s laptopa ili telefona. Snimači i kamere kompanije VIVOTEK jednostavni su za instalaciju, što korisnicima omogućava da brzo postave svoje videonadzorno rješenje onako kako žele, bez potrebe za angažiranjem stručnjaka.

Jednostavna instalacija i upotreba

Kako su kvaliteta proizvoda i reputacija izuzetno važni za VIVOTEK, njihove kamere i NVR-ovi su izrađeni da traju, a to znači da je moguće ne samo uštedjeti na troškovima instalacije već i imati koristi od opreme koja će izdržati test vremena. S manje kvarova i zamjena, zagarantirani su i manji troškovi na duže staze.

Budući da uređaji imaju podršku za PoE, za napajanje preko Ethernet kabla nisu potrebni dodatni mrežni switchevi, dok se intuitivni korisnički interfejs brine za praćenje trenutnog stanja pojedinačnih portova i potrošnju energije. Ovo pomaže da se poboljša rad, spriječe preopterećenja i brzo identificiraju bilo kakvi problemi. Kako bi se smanjio rizik od prekida snimanja, sada su dostupni i alarmi za PoE greške, koji obavještavaju korisnike o nedovoljnoj potrošnji energije, što im omogućava da dobiju pravovremena obavještenja i naprave potrebne prilagodbe.

Fisheye kamere s dewarp funkcijom

AI NVR podržava fisheye kamere s dewarp funkcijom (npr. model FE9380-HV), nudeći tako više načina prikaza slike iz bilo kojeg ugla, bilo da je riječ o prijenosu uživo ili reprodukciji. Vraćajući fisheye sliku u “normalu”, AI snimači omogućavaju korisnicima da već na prvi pogled lako shvate stanje unutar ili izvan objekta. Prednost fisheye modela je u tome što korisnicima pruža fleksibilan prikaz slika iz više perspektiva, a ukoliko se koristi više snimača, dewarp prikaz je dostupan i na web-portalu. Ovo omogućava brzo prebacivanje na određeno područje fokusa bez gubitka detalja tokom daljinskog nadzora.

Treba znati da VIVOTEK snimači ne koriste i nemaju kritične komponente, uključujući SoC-ove proizvođača zabranjenih prema NDAA-u, tako da su svi usklađeni s tom američkom regulativom. AI snimači automatski detektiraju i sprečavaju potencijalne cyber napade, ali i blokiraju sumnjive događaje pomoću IoT sigurnosnog softvera kompanije Trend Micro.

 Centralizirano upravljanje snimačima

Vortex Connect pruža 24/7 inteligentno upravljanje putem mobilne aplikacije ili web-portala. Ova multiplatformska usluga za daljinski nadzor više lokacija omogućava vlasnicima preduzeća jednostavan pristup i nesmetanu vezu sa AI NVR-ovima. Zahvaljujući VAST Security Stationu, VIVOTEK-ovom softveru za upravljanje videozapisima, operacije su u potpunosti centralizirane te je olakšan rad i s više snimača. Tu su još i različite funkcije poput e-mapa, upravljanja alarmima ili upravljanja korisnicima. Iz VIVOTEK-a preporučuju kamere modela FD/IB/IT9388-HTV i FD/IB/IT9380-H u kombinaciji sa ND9426P PoE 4K mrežnim AI snimačem.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *