Svijet

Vuwall imenovao višeg prodajnog menadžera za Istočnu i Južnu Evropu

Oscar Mezquita novi je viši šef prodaje kompanije Vuwall. U okviru nove uloge radit će na povećanju tržišnog udjela i svijesti o brendu na međunarodnom nivou s Vuwallovim integracijskim partnerima, preprodavačima i konsultantima. Njegov primarni fokus bit će tržišta Istočne i Južne Evrope.

“Imamo povećanu potražnju za rješenjima za videozidove na evropskom tržištu i važno nam je da ulažemo u prave resurse kako bismo bolje opslužili ovu regiju”, rekao je Eric Hénique, izvršni potpredsjednik prodaje u Vuwallu. “Oscar nam donosi duboko razumijevanje tržišta Evropske unije. Njegovo tehničko iskustvo, sposobnost razvoja poslovanja i profesionalizam su vrijedna prednost i za Vuwall i za naše klijente.”

Mezquita ima dvije magistarske diplome iz telekomunikacijskog inžinjeringa na Tehničkom univerzitetu u Valensiji i Torinu te iz poslovne administracije na Humanističkom univerzitetu u Madridu. Tečno govori španski, italijanski, njemački i engleski jezik.

Više od dvadeset godina bio je zaposlen u srednjim i velikim kompanijama iz oblasti medija, profesionalnih audio i video rješenja te telekomunikacija. Radio je kao projekt-menadžer u Deutsche Telekomu te kao voditelj međunarodne prodaje za Riedel Communications i Vitec Grupu. Prije prelaska u Vuwall obavljao je ulogu višeg prodajnog menadžera u IHSE-u.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *