Svijet

Uz novo ime i novi strateški planovi

Kompanija Hanwha Vision je na sajmovima sigurnosti ISC West i Secon prvi put pod novim imenom predstavila regionalno prilagođena rješenja i novu strategiju širenja.

“Šireći naše poslovanje s videonadzora ka analizi podataka, pružit ćemo prilagođene informacije kroz analizu velikih podataka i djelotvorna rješenja koja ne samo da sprečavaju incidente već i reaguju na njih u realnom vremenu. Štaviše, naša videonadzorna rješenja bit će ključna za unapređenje operativnih strategija korisnika”, rekao je Soon-hong Ahn, predsjednik i izvršni direktor Hanwha Visiona.

Nova poslovna strategija naglašava dvije Hanwhine prednosti u videonadzornim rješenjima.

Prvo, koristeći rješenja svojih partnera, ponudit će platformu za prikupljanje, analizu i integraciju podataka s različitih uređaja i senzora. Kupovinom uređaja koji mogu prikupljati podatke, kao što su AI kamere i IoT senzori, kao i aplikacije za detekciju incidentnih događaja i rješenja za AI obuku, Hanwha Vision će prikupljati videopodatke i pružati korisne uvide kroz njihovu analizu.

Drugo, u oblasti videonadzora u realnom vremenu planira proširiti opseg tehnologija kako bi ponudila rješenja koja će ne samo odgovoriti na incidentne događaje već ih i predvidjeti. Veliki podaci prikupljeni putem različitih izvora analizirat će se korištenjem AI i cloud tehnologija kako bi se prevenirali incidenti.

Hanwha Vision nastavlja ulagati u platforme kako bi klijentima pružila praktična rješenja u različitim industrijama: za urbanu sigurnost i upravljanje saobraćajem (pametni gradovi), praćenje procesa i poboljšanje produktivnosti (pametne fabrike) te efikasno poslovanje prodavnica i unapređenje prodaje (pametna maloprodaja). Rješenja će se postepeno proširivati i na druge industrije.

Hanwha Vision, koja je svoje novo ime objavila u martu, postepeno će mijenjati imena inostranih podružnica, proizvoda i rješenja na osnovu svojih poslovnih potreba na svakom pojedinačnom tržištu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *