Magazin

a&s Adria br.132

Važan, a često zanemariv segment sigurnosti

Malo toga integratori i montažeri sigurnosnih sistema koriste tako često kao svoja servisna vozila, a to je tema o kojoj se zaista rijetko govori. Koliko god se na prvi pogled činilo marginalnim, iskustva onih koji su najviše u pokretu mogu biti od neprocjenjive vrijednosti za njihove kompanije, ali i automobilsku industriju. Koju vrstu odabrati, koju veličinu vozila, koliki tovarni prostor je dovoljan, koja snaga i izvedba motora, potrošnja, udobnost ili specijalna oprema – samo su neka od pitanja koja mogu biti od presudne važnosti kada je kvalitet izvođenja terenskih radova u pitanju, a samim tim i efikasnost i uspješnost kompanije. S druge strane, i proizvođači automobila sa svojim distributerima također se moraju potruditi da bi razumjeli specifične potrebe ovog tržišta i ponude vozila uskladili s njima.

Sve ovo bio je jedan od razloga zašto smo odlučili da u ovom broju objavimo međunarodno istraživanje koje se bavi zapažanjima i stavovima integratorskih i instalaterskih kompanija o privrednim vozilima koja koriste. Odgovori osoba “iz prve ruke” i više su nego zanimljivi i korisni, te su potvrdili da nije svejedno šta odabrati. U istraživanju je učestvovalo više od 120 integratorskih firmi koje su nastojale prilično detaljno objasniti sve o svojim servisnim vozilima. Uz to, donosimo i nekoliko izjava ovlaštenih zastupnika proizvođača automobila koji nam otkrivaju nešto o popularnosti i potražnji za ovom vrstom vozila u našem regionu.

Kada je ovaj broj magazina u pitanju, vašoj pažnji preporučujemo i kratku retrospektivu 2017. godine iz ugla kompanije Memoori, koja je analizirala događaje koji su obilježili sigurnosnu industriju. Prošlu godinu obilježio je rast sigurnosnog tržišta, a šta nas tačno očekuje i koji su to trendovi koji će obilježiti 2018. moći ćete pročitati u izvještaju IHS Markita.

Mahir Hodžić

Vodič najpopularnijih servisnih vozila

Istraživanje koje je provela kompanija ipvm donosi nam utiske integratora i instalatera sigurnosnih sistema o privrednim vozilima koja koriste. Osim na evropskom, zanimalo nas je koja se to vozila preferiraju i na lokalnom tržištu. Odgovori su više nego zanimljivi i korisni.

INTERVJU

 • Pierre Racz, predsjednik uprave i izvršni direktor, Genetec

TRŽIŠTA

 • Retrospektiva tržišta u 2017., Sigurnosnom industrijom vlada optimizam.
 • IHS Markit predstavlja, Osam najznačajnijih tehnologija u 2018. Godini
 • Umjetna inteligencija, Mašinsko učenje za efikasnije upravljanje saobraćajem

TEME

 • IT sigurnost, Najbolje cyber sigurnosne prakse u pametnim objektima

PROIZVODI I SISTEMI

 • Dahua, Nova stanica kineske lokomotive
 • Novi Fujifilmovi objektivi, Utjecaj udara i vibracija na industrijske sisteme za obradu slike
 • Bežična kontrola pristupa, Izgubljeni ključevi nisu problem uz smartair
 • Pyronix, Predstavljamo Pyronix XD seriju detektora
 • HIKVISION, Šta još trebamo znati o tehnologiji dubokog učenja

DOGAĐAJI

 • ISE 2018, Svijetla budućnost AV industrije
 • Uniplus konferencija,Ozvaničena distribucija za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu
 • Alarm Automatika konferencija, Pouzdana i fleksibilna rješenja zaštite

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *