Magazin

a&s Adria br. 162

Špica među 50 najvećih proizvođača na svijetu!

Godinu koju je obilježila pandemija ipak zatvaramo prezentacijom najvećeg globalnog istraživanja tržišta sigurnosne industrije – Security 50. Analiza ovogodišnje liste pedeset najuspješnijih kompanija pokazuje da je do kraja 2019. industrija rasla zdravim tempom, koja je prije početka pandemije zabilježila pozitivne rezultate. Rast je zabilježilo 37 od 50 najvećih kompanija, a zajedno su sve ostvarile rast od 9,3 posto u odnosu na 2018, a sve kompanije s liste u 2019. godini zajedno su ostvarile prihod od 25,84 milijarde američkih dolara. Videonadzor i ove godine predstavlja najveću kategoriju proizvoda. Trideset osam videonadzornih kompanija ostvarile su ukupan prihod od 20,8 milijardi američkih dolara, čime su pokrile gotovo ¾ sigurnosnog tržišta.

Iako je američko-kineski trgovinski rat imao određeni učinak na kineske proizvođače, veći dio negativnog utjecaja ipak je ublažila snažna kineska domaća potražnja, a kao i godinama ranije, industrijom videonadzora dominirali su veliki brendovi, što je trend koji će se, vjerovatno, nastaviti i u dogledno vrijeme. U odnosu na prošlu godinu nije bilo većih promjena na ljestvici, a posebno je interesantno to što se među novim proizvođačima koji su ove godine debitirali na listi Security 50 našla i Špica International, kao prva firma iz Jadranske regije kojoj je to pošlo za rukom. Izuzetan uspjeh naših kolega. Čestitamo!

Ograničen u fizičkom, svijet se ubrzano počeo okretati ka online prostoru, a tu priliku nismo htjeli propustiti. U veoma izazovnoj godini za industriju sigurnosti, u kojoj su otkazani gotovo svi događaji, odlučili smo održati prvi online Security Summit. I nismo zažalili. Inovativna virtuelna platforma, jak konferencijski program te veliki broj sponzora privukli su čak 2.084 profesionalca, što je naš Summit učinilo jednim od najposjećenih ovogodišnjih evenata u Evropi. Osim toga, ovo je bila i prva velika tranzicija ka virtuelnoj platformi i na to smo također ponosni.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *