Magazin

a&s Adria br. 194

Bilo je lijepo u Ljubljani, vidimo se u Sarajevu

Adra Security Summit je nastavio svoju uspješnu turneju, a glavni grad Slovenije se i ovaj put pokazao kao odličan domaćin najznačajnijem skupu sigurnosne industrije u Jadranskoj regiji. Više o brojevima, koji su i ovaj put impresivni, ćemo u narednom broju magazina, kada vas očekuje i opširan izvještaj o svemu što se događalo prošloga mjeseca. Za ovu priliku ćemo reći da je događaj ponovo zabilježio rast u svim segmentima, naročito u broju izlagača, ali i posjetioca, predavača i poslovnih sastanaka.

Kao organizatori, izuzetno smo zadovoljni odzivom kompanija, ukupnom posjetom i gostima, realiziranim konferencijskim i izložbenim programom u više dvorana, a posebnu satisfakciju daje nam i činjenica da su kompanije koje su nam se pridružile prvi put na Summitu u Ljubljani zadovoljstvo iskazale potvrdom o učešću i na narednim skupovima. Naravno, isto važi i za naše dugogodišnje klijente, bez kojih Adria Security Summit ne bi izrastao u ono što je danas. I to je nešto na što smo izuzetno ponosni i što potvrđuje da smo svi zajedno neizostavljiv kotač napretka sigurnosne industrije u Jadranskoj regiji. Još želim iskoristiti priliku i najaviti da će se naredni Adria Security Summit održati u oktobru 2024. godine u Sarajevu, u Kongresnom centru hotela Hills. Datum će biti objavljen uskoro, a kompanije već rezervišu štandove, pa pozivamo zainteresovane da učine isto.

Na kraju želim najaviti i dvije zanimljive i važne teme kojima se bavimo u ovom broju magazina i koje vam toplo preporučujem za čitanje i promišljanje. Prva je redovna godišnja analiza sektora privatne zaštite u Republici Hrvatskoj, neizostavno štivo za firme koje posluju na tom tržištu. A druga, ništa manje zanimljiva tema je ispitivanje percepcije proizvođača i korisnika sigurnosne opreme o ekološkim i održivim praksama, o kojima nismo do sada integralno pisali, a koje će obilježiti ovu industriju u godinama pred nama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *