Kontrola pristupa

ASSA ABLOY predstavio Incedo Business: Naredno rješenje za upravljanje pristupom

Svijet se neprestano mijenja, a ljudi, podaci i roba kreću se lakše nego ikada ranije. Zbog toga naše sigurnosno rješenje mora ići u korak s njima. Novo Incedo Business rješenje povezuje vaš sigurnosni softver i hardver unutar jedne platforme, može se proširiti ili ograničavati u zavisnosti od potreba korisnika
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: thomas.schulz@assaabloy.com

Ljudima su svaki dan potrebna različita vremena pristupa i ulazne tačke, a i zahtjevi za pristupom i sigurnosti se kontinuirano mijenjaju. Zbog toga statična rješenja više nisu adekvatna. Umjesto toga, svima nam je potrebna jedinstvena i sveobuhvatna sigurnosna platforma koja će ponuditi povezanost, praktičnost upotrebe i jednostavnost, zaštitu prostorija i ograničavanje pristupa radi lakšeg upravljanja promjenjivim protokom ljudi. Tu se kao rješenje nudi Incedo Business: novo rješenje za sve vrste objekata koje će se baviti sigurnošću kako bismo se na miru mogli posvetiti razvoju poslovanja. Incedo će se pobrinuti
da svi zaposleni, klijenti i roba stignu na svoja odredišta.

Veća kontrola
Incedo ubrzava obavljanje zadataka i olakšava život svima, od instalatera do krajnjih korisnika. On omogućava brzo prilagođavanje poslovnim potrebama, pa menadžeri objekata dobijaju veću kontrolu i fleksibilnost nego ikada prije, uz maksimalni povrat ulaganja. Administratori sistema također mogu postići više u okviru dostupnog budžeta: dostupni su im aktiviranje, poništavanje i izmjena pristupnih profila i praćenje kretanja po objektu u stvarnom vremenu. S druge strane, korisnici zgrade dobijaju pojedinačne termine za pristup i dozvole za ulazak koje su im potrebne. Oni se mogu slobodno kretati bez ugrožavanja sigurnosti drugih ljudi i opreme. Integratori mogu brzo nadograditi umrežene tehnologije i sisteme, uz minimalan rizik i ispunjenje sve većih očekivanja od moderne tehnologije, a instalateri se više ne moraju boriti s nekompatibilnim sistemima. U Incedo je ugrađena jednostavna interoperabilnost, što znači da više nema kašnjenja ili nepotrebnih komplikacija. Incedo primjenjuje modularni pristup platformi kod kojeg jednostavno odaberete sigurnosni hardver i akreditive koji su vam potrebni i odgovarajuću opciju sistema upravljanja. Putem korisničkog interfejsa softvera Incedo Business možete precizno odrediti ko ima pristup kojim vratima i kada.

Fleksibilnost
Po pokretanju Incedo Business platforme možete odabrati najprikladnije opcije iz sve šireg spektra hardvera za sigurnost i kontrolu pristupa koji Incedo podržava. Bežične digitalne brave i žičani zidni čitači kompanije ASSA ABLOY već su se dokazali na terenu i osvojili više nagrada i zaštitit će sva vanjska i unutrašnja vrata. Na raspolaganju je više akreditiva u vidu kartica i tokena koji pomažu korisnicima da uživaju u sigurnom i jednostavnom pristupu prostorijama i kreću se po njima, dok mobilni Incedo ključevi nude dodatnu fleksibilnost za otvaranje vrata pomoću pametnog telefona. Incedo posjeduje nekoliko opcija za upravljanje sistemom – Lite, Plus i Cloud. One pokrivaju sve vaše potrebe, od onih osnovnih do upravljanja putem oblaka. Možemo upravljati s više objekata i uraditi integracije sa sistemima trećih strana, uključujući sigurnosna rješenja poput CCTV-a. Sistem možete ograničavati i širiti, dodavati ili uklanjati hardver i akreditive na zahtjev i prebacivati se između različitih upravljačkih opcija unutar jedinstvenog okruženja. Prelazak s opcija Lite, Plus i Cloud odvija se jednostavno u svakom smjeru, što osigurava potpunu fleksibilnost vašem poslovanju.

Vizija
Stephanie Ordan, zamjenik direktora digitalnih i pristupnih rješenja u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA, rekao je: “Incedo Business transformiše iskustvo boravka u zgradi i upravljanja njom. To je ujedno i temelj iz kojeg će naš revolucionarni Incedo ekosistem rasti u predstojećim mjesecima i godinama.” On ističe kako je Incedo Business sistem budućnost u kojoj su vrata pametnija, umreženost i kretanje se odvijaju besprijekorno, a upravljanje pristupom je inteligentno. “Ovo je naša vizija za Incedo i one koji će ga koristiti”, kaže Ordan. Incedo Business utjelovljuje viziju kompanije ASSA ABLOY da kreira sigurniji i otvoreniji svijet u kojem se svi mogu skladno kretati zajedno. Kompanija napominje da više informacija o ovome rješenju možete saznati i na stranici campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/Incedo-business, gdje je moguće preuzeti i besplatan vodič.

Incedo raste s vama
Bez obzira na to kako se posao razvija, Incedo će uvijek ići ukorak s vama. Ako imate fleksibilnu platformu koja se može prilagoditi promjenama u organizaciji, sada lako možete smanjiti ukupni trošak vlasništva. Uz to, nikada ne morate prekvalificirati osoblje ili kretati od nule. Incedo platforma će evoluirati zajedno s vama i poslužiti kao dom za podržani i međusobno povezani hardver kompanije ASSA ABLOY i drugih proizvođača. Možete odabrati željenu hardversku i softversku konfiguraciju i mijenjati svoje zahtjeve koliko god često želite. Incedo garantuje fleksibilnost i skalabilnost na svaki mogući način kako bi se zadovoljile vaše sigurnosne potrebe danas i u budućnosti. Budući da sigurnosni i operativni izazovi nisu isti na univerzitetu, u malom hotelu ili bolnici, javnoj zgradi ili poslovnom sjedištu, Incedo ekosistem će uvoditi nove i napredne korisničke interfejse za vašu industriju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *