Kontrola pristupa Sistemi za kontrolu pristupa

ASSA ABLOY: Značaj kontrole pristupa u vašem prostoru za zajednički rad

Korisnici i posjetioci vašeg prostora za zajednički rad cijene moderna i fleksibilna rješenja. Drugim riječima, oni vrednuju upravo ono što je suprotno praksi primjene mehaničke brave i ključa. Srećom, postoji jedna inteligentna sigurnosna alternativa koja je prijatelj vašeg budžeta i ne traži zahtjevne instalacije
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju
E-mail: thomas.schulz@assaabloy.com

Prema novim prognozama, prostori za fleksibilan rad u EMEA regiji će do 2022. brojati oko 17.000 objekata. Pružanje usluga zajedničkog rada (coworking) je dinamično tržište, sa sve oštrijom borbom za korisničku bazu koja zna šta želi. Pravo rješenje za kontrolu pristupa pomaže vašem prostoru da se istakne u odnosu na konkurenciju i pruži konkretne pogodnosti korisnicima i njihovom stilu rada.

Inteligentnija iskorištenost prostora
Mnogi kreativni i tehnološki orijentisani korisnici ovih prostora zahtijevaju neograničen pristup. Prema publikaciji Harvard Business Review, osjećaj kontrole koji im pruža takva fleksibilnost jedan je od razloga zašto ljudi postižu dobre rezultate u prostorima za zajednički rad. Ako imate pristupni sistem kojim možete upravljati na daljinu, putem računara ili pametnog telefona, osoblje ne mora ni biti na mjestu događaja kako bi upravljalo kretanjem korisnika koji dolaze i odlaze tokom cijelog dana.
Otvoreni i zajednički rad uključuje mnoštvo skupih tehničkih i ličnih predmeta koji se ostavljaju bez nadzora. Moguće je maksimalno povećati sigurnost i smanjiti rizik po korisnike prostora uz efikasnu kontrolu pristupa. Korisnici neće iznajmljivati stolove kod kojih postoji rizik od krađe, a mi sigurno ne želimo upravljati prostorom koji prati glas da ne štiti imovinu od ovih pojava. Sistem kontrole pristupa pomaže vam da to brzo i efikasno riješite. Budući da svi nose personalizirane akreditive, možete odmah dobiti evidenciju korištenja pomoću pristupnog softvera i brzo saznati ko je otišao gdje i kada. Vođenje istraga je znatno lakše.

Izbacivanje ključeva iz igre
U bilo kojem većem radnom prostoru teško je pratiti korištenje standardnih ključeva bez posebnog sistema za upravljanje. Kada instalirate sistem kontrole pristupa, jednim klikom možete poništiti bilo koji ključ, karticu ili pametni telefon. Svaki uređaj možete programirati i reprogramirati kad god želite, pa nikad više nećete morati promijeniti bravu. Dobra vijest je da su sistemi za bežičnu kontrolu pristupa kakav je SMARTair kompanije ASSA ABLOY neograničeno fleksibilni. Možete lako dodavati nove zone, prebacivati brave ili uključivati nove lokacije kako se vaše poslovanje razvija. Bežična kontrola pristupa pomaže da u bilo kojem trenutku i na jedan ekonomičan način proširimo prostore za zajednički rad na dodatne spratove. Bilo da dodajete prostor za sastanke ili povezujete dvije kancelarije, više nisu potrebni nikakvi ključevi ili kablovi.

Imidž je sve
Radnici daju prednost praktičnosti i korisničkom iskustvu. Najnoviji elektronski pristupni sistemi nude mogućnost da na svom pametnom telefonu nosite virtuelne ključeve umjesto mehaničkog ključa ili kartice. Inteligentan pristup pomoću pametnog telefona učinit će prostor prepoznatljivijim u odnosu na lokalnu konkurenciju. Također možete svom prostoru pronaći dodatni izvor prihoda tako što ćete organizirati događaje tokom vikenda ili večeri, a budući da su ključevi za pametne telefone vrlo fleksibilni, oni omogućavaju da odobrite vremenski ograničen pristup privremenom osoblju ili posjetiocima. Kad se događaj završi, njihovi ključevi više neće otključavati vaša vrata. Ne morate preduzimati ništa jer se sve odvija automatski.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *